Eversheds Romania reprezintă ASF pentru solicitarea falimentului Carpatica Asig

Autoritatea de Supraveghere Financiară a selectat societatea de avocatură Eversheds Romania pentru a reprezenta ASF în procedura judiciară de solicitare a falimentului Carpatica Asig.
ASF

Desemnarea societăţii s-a făcut în urma derulării unui proces de achiziţii publice pentru servicii de consultanţă juridică şi de reprezentare în instanţă, Eversheds Romania prezentând cea mai avantajoasă ofertă prin raportare la criteriile de selecţie. La licitaţie au fost invitate să participe 6 case de avocatură, oferte depunând doar 3 dintre acestea.

Eversheds Romania face parte din reţeaua firmei de avocatură Eversheds International, care are la nivel global 55 de birouri în care activează peste 4.000 de avocaţi, oferind servicii juridice sectorului de business şi financiar, public şi privat. În România, societatea are o echipă care a dezvoltat proiecte în arii de practică precum: instituţii şi servicii financiar-bancare, insolvenţă, litigii şi arbitraj, energie, comercial, imobiliar şi dreptul muncii, combinând cunoaşterea pieţei locale cu accesul la specializarea, resursele şi competenţele uneia dintre cele mai mari firme de avocatură din lume.

Alegerea societăţii de avocatură este prima etapă a procedurilor de lichidare a societăţii Carpatica Asig, căreia i s-a retras prin Decizia ASF 1.498/27.07.2016 autorizaţia de funcţionare pe baza unui set de rapoarte care au evidenţiat deteriorarea accentuată a indicatorilor financiari ai societății, precum şi starea de insolvenţă a acesteia.

Potenţialii creditori de asigurări ai Carpatica Asig se pot adresa Fondului de Garantare a Asiguraţilor pentru cereri de plată şi de deschidere a dosarelor de daună, plăţile urmând a fi efectuate doar în urma emiterii de către instanţă a unei hotărâri definitive în ceea ce priveşte falimentul societăţii.

 

Adaugati comentariu