Advertisement

Dieselgate
Home Administrare flote Asigurări Eversheds Romania reprezintă ASF pentru solicitarea falimentului Carpatica Asig

Eversheds Romania reprezintă ASF pentru solicitarea falimentului Carpatica Asig

Autoritatea de Supraveghere Financiară a selectat societatea de avocatură Eversheds Romania pentru a reprezenta ASF în procedura judiciară de solicitare a falimentului Carpatica Asig.

Desemnarea societăţii s-a făcut în urma derulării unui proces de achiziţii publice pentru servicii de consultanţă juridică şi de reprezentare în instanţă, Eversheds Romania prezentând cea mai avantajoasă ofertă prin raportare la criteriile de selecţie. La licitaţie au fost invitate să participe 6 case de avocatură, oferte depunând doar 3 dintre acestea.

Eversheds Romania face parte din reţeaua firmei de avocatură Eversheds International, care are la nivel global 55 de birouri în care activează peste 4.000 de avocaţi, oferind servicii juridice sectorului de business şi financiar, public şi privat. În România, societatea are o echipă care a dezvoltat proiecte în arii de practică precum: instituţii şi servicii financiar-bancare, insolvenţă, litigii şi arbitraj, energie, comercial, imobiliar şi dreptul muncii, combinând cunoaşterea pieţei locale cu accesul la specializarea, resursele şi competenţele uneia dintre cele mai mari firme de avocatură din lume.

Alegerea societăţii de avocatură este prima etapă a procedurilor de lichidare a societăţii Carpatica Asig, căreia i s-a retras prin Decizia ASF 1.498/27.07.2016 autorizaţia de funcţionare pe baza unui set de rapoarte care au evidenţiat deteriorarea accentuată a indicatorilor financiari ai societății, precum şi starea de insolvenţă a acesteia.

Potenţialii creditori de asigurări ai Carpatica Asig se pot adresa Fondului de Garantare a Asiguraţilor pentru cereri de plată şi de deschidere a dosarelor de daună, plăţile urmând a fi efectuate doar în urma emiterii de către instanţă a unei hotărâri definitive în ceea ce priveşte falimentul societăţii.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

tarifele RCA
Asigurări

Tarifele RCA rămân plafonate până la 30 septembrie 2024

Guvernul a decis prelungirea cu trei luni, până la 30 septembrie 2024,...

casco
Asigurări

Aproximativ 2.000 de notificări de daune în baza polițelor CASCO ca urmare a furtunii de săptămâna trecută

Ca urmare a furtunii de săptămâna trecută, companiile de asigurare membre ale...

Plafonarea tarifelor RCA
Asigurări

Plafonarea tarifelor RCA ar putea fi prelungită până la 30 septembrie 2024

Plafonarea tarifelor RCA ar putea fi prelungită până la 30 septembrie 2024,...

RCA
Asigurări

BAAR: Costurile cu piesele pentru autovehiculele reparate în baza poliţelor RCA au crescut cu 34%

Costurile cu piesele înlocuite pentru autovehiculele reparate în baza poliţelor RCA au...