Avantaj client: Piese remanufacturate de origine Mercedes-Benz

Înlocuirea pieselor defecte reprezintă o componentă importantă a costurilor de întreținere ale parcului auto. Cu scopul de a optimiza aceste costuri, Mercedes-Benz oferă posibilitatea de a apela la piesele remanufacturate de orgine.

Oricât de fiabil ar putea fi un autovehicul există un set de piese a căror uzură în timp duce, invariabil, la înlocuirea lor. Vorbim de turbine, compresoare de aer condiționat, alternatoare, demaroare și alte piese din aceeași categorie, ce trec printr-o uzură constantă, kilometru cu kilometru. De multe ori, costurile nu sunt chiar ușor de trecut cu vederea, mai ales în cazul flotelor de mari dimensiuni, care parcurg mulți kilometri lunar.

Alternativa principală este înlocuirea lor cu piese noi de origine, dar costul lor relativ mare poate convinge anumite firme, în căutarea optimizării costurilor, să meargă pe ideea de after-market, folosind piese care nu sunt certificate de producător. În ajutorul acestei categorii de clienți, Mercedes-Benz a demarat programul „piese remanufacturate de origine”, care facilitează înlocuirea pieselor defecte cu piese remanufacturate la un preț cu până la 50% mai mic comparativ cu prețul unei piese noi.

Piesele remanufacturate de origine Mercedes-Benz îndeplinesc aceleași standarde ca piesele noi realizate în producția de serie. În plus, piesele remanufacturate beneficiază de aceeai garanție ca și piesele noi. Condițiile de garanție includ fiabilitatea funcțională, durata de viață și performanța acestor piese. Calitatea lor este garantată de faptul că acestea trebuie să parcurgă mai multe etape ale remanufacturării, în conformitate cu specificații stricte: de la demontare completă în elemente individuale și până la curățare și prelucrare, totul trecând printr-un control al calității în care piesele sunt inspectate și testate până în cele mai mici detalii.

Astfel că, în situațiile în care procesele de întreținere sau reparații ale autoturismelor, autoutilitarelor și camioanelor Mercedes-Benz implică înlocuirea unor piese defecte, o soluție fiabilă este returnarea pieselor defecte și utilizarea pieselor remanufacturate. În plus, față de avantajele economice și calitative ale acestora, există și beneficiile ecologice. Deoarece piesele remanufacturate nu trebuie să fie înlocuite complet, ele necesită mult mai puțină energie în comparație cu fabricarea unor produse noi și ajută la economisirea materiei prime, deci la reducerea emisiilor.

Calitatea Mercedes-Benz reprezintă unul dintre principalele beneficii ale pieselor remanufacturate. Acestea sunt remanufacturate după o serie de specificații stricte, fiind prelucrate și inspectate în detaliu, înainte să ajungă la utilizatorul final. Toate elementele uzate sunt înlocuite cu altele noi, iar, la sfârșit, produsul este supus unei verificări complete, pentru a corespunde acelorași standarde ca o piesă nouă, creată pentru producția de serie. Individualitatea este un alt avantaj, oferind cele mai bune soluții pentru orice tip de automobil, autovehicul comercial ușor sau camion Mercedes-Benz, atât noi, cât și modele mai vechi.

Rentabilitatea este asigurată de prețul final cu până la 50% mai mic decât în cazul unei piese noi, însă oferind aceeași calitate. Ca urmare a beneficiilor economice atractive, clienții Mercedes-Benz se bucură de eficiență și performanță superioare pentru mai mult timp.

(Articol publicat în revista AutoExpert Flote, iulie-august 2014)

Adaugati comentariu