Autovehicule în valoare de 400 mil. dolari s-au pierdut în incendiul navei Felicity Ace

Incendiul izbucnit la bordul navei Felicity Ace în largul coastei Insulelor Azore din Portugalia este de așteptat să genereze pierderi de cel puțin 155 de milioane de dolari pentru Volkswagen, Porsche, Audi și Lamborghini, potrivit companiei britanice de analiză a riscurilor Russell Group.Felicity Ace

Nava transporta aproximativ 4.000 de vehicule, deși numărul exact nu a fost dezvăluit public. Un e-mail intern al Volkswagen SUA, publicat de presa germană, a arătat că nava transporta 3.965 de vehicule aparținând mărcilor Volkswagen, Porsche, Audi și Lamborghini. Porsche a confirmat că 1.100 dintre mașinile lor erau la bord.

Potrivit grupului Russell, valoarea totală a mărfurilor de pe navă este estimată la 438 de milioane de dolari, dintre care aproximativ 401 de milioane de dolari reprezintă contravaloarea autoturismelor și vehiculelor de marfă. Estimările presupun pierderea totală a încărcăturii.

Felicity Ace a luat foc pe 16 februarie în timp ce traversa Oceanul Atlantic de la Embden (Germania), unde Volkswagen deține o fabrică, spre Statele Unite.

Se consideră că cel puțin unele dintre mașinile de la bord sunt vehicule electrice cu baterii litiu-ion care pot complica stingerea incendiilor.

„Aceste cifre au arătat încă o dată precaritatea lanțurilor globale de aprovizionare. Incidentul vine într-un moment nefavorabil pentru producătorii mondiali de automobile care se află în mijlocul unei crize în aprovizionarea cu semiconductori, ceea ce duce la noi întârzieri pentru mașinile noi”, a declarat directorul general al Russell Group, Suki Basi. „Un eveniment ca acesta nu va contribui foarte mult la insuflarea încrederii consumatorilor.”

Nava rămâne abandonată, iar focul continuă să ardă în timp ce aceasta plutește spre sud de Azore, potrivit unei actualizări din partea managerului navei, o subsidiară a companiei maritime japoneze MOL. Autoritățile portuare portugheze monitorizează vasul.

Până în prezent, nu există informații privind scurgeri de ulei, iar nava rămâne stabilă.

Toți cei 22 de membri ai echipajului au abandonat nava în siguranță și au fost transferați la țărm.

 

Sursa foto: Alf van Beem via Wikipedia Commons

 

CITEȘTE ȘI:

Test comparativ Peugeot Rifter vs Volkswagen Caddy

A fost publicată lista proiectelor acceptate în prima sesiune a programului Electric Up

 

Adaugati comentariu