Autostrada Transilvania. Tribunalul a suspendat rezilierea contractului pentru Cheţani – Câmpia Turzii


”Este vorba de un contract care trebuia să dureze 12 luni, început în 2016, și care astăzi este la stadiul de 40%, iar în ultimele 6 luni constructorul în insolvență a executat doar 1% din lucrări”, a declarat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.
Acesta a precizat că, după nenumărate încercări de salvare a acestui contract, CNAIR a decis pe bună dreptate că cinci ani e mult prea mult și că România are nevoie de autostrada A3, așa că a reziliat contractul, urmând să reliciteze pentru terminarea lucrărilor cu un alt constructor.
Ministrul Transporturilor spune că nu cunoaște încă motivele pentru care Tribunalul București a luat decizia de astăzi, dar subliniază că CNAIR nu a fost citată și nu a putut explica judecătorilor situația acestui contract, ”nu s-a putut apăra”. ”Abia la Curtea de Apel, CNAIR va putea să explice judecătorilor care este situația acestui contract, cum s-au derulat în bătaie de joc lucrările, în timp ce pe drumul național alăturat traficul e infernal și mor oameni în accidente în fiecare an”.
Cătălin Drulă le-a cerut celor ”care sunt în spatele acestei acțiuni (printre care și o mare bancă) să se oprească din acțiuni contrare interesului public”.
”A duce un business într-o țară înseamnă și responsabilitate, nu doar interes patrimonial imediat”, a conchis ministrul Transporturilor.
Tronsonul Chețani-Câmpia Turzii este lotul al treilea de pe sectorul 2A Ogra – Câmpia Turzii. Este, de altfel, și singurul lot nefinalizat care blochează circulația continuă între Ungheni și Nădășelu, în lungime de 108,4 km.
Constructorul acestui lot, compania Straco, a intrat în insolvență.
CITEȘTE ȘI:
Pandemia Covid-19 ar putea pune capăt turismului şi călătoriilor globalizate
Rompetrol şi MOL vor deschide noi benzinării pe autostrăzile A1 şi A2
FORDLiive, nouă tehnologie pentru maximizarea productivității