O nouă autostradă, în licitaţie

CNAIR lansează o nouă autostradă în licitaţie. Documentaţia pentru proiectarea şi execuţia celor aproximativ 60 de kilometri ai segmentului Suplacu de Barcău - Borş a fost transmisă spre SEAP, în vederea lansării licitaţiei.
Iaşi

Potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), valoarea totală a contractului depăşind 215 milioane euro, fără TVA,

Proiectul este format din trei loturi: Suplacu de Barcîu-Chiribiş (26 de km), Chiribiş-Biharia (29 de km) şi Biharia-Borş (5 km).

„Cu o valoare însumată de peste 215 milioane de euro, fără TVA, contractul urmează să prevadă o perioadă de proiectare de 6 luni şi o perioadă de 18 de luni pentru construcţie. Perioada de garanţie a lucrărilor, prevăzută în documentaţie, este cuprinsă între 5 şi 10 ani, în funcţie de opţiunea ofertanţilor”, menţionează reprezentanţii CNAIR.

Pentru acest proiect, prevăzut în Master Planul General de Transport, ofertele trebuie depuse într-un interval de 3 luni din momentul publicării.

La fel ca alte contracte scoase la licitaţie anul acesta de CNAIR, contractul pentru segmentul Suplacu de Barcău – Borş va conţine o serie de condiţii stricte printre care: eliminarea posibilităţii judecării litigiilor la Curtea de Arbitraj de la Paris, eliberarea autorizaţiei de construcţie doar după avizarea proiectului tehnic precum şi stabilirea clară a nivelului sancţiunilor aplicate Antreprenorului, în cazul în care acesta nu respectă termenele şi calitatea lucrărilor.

Segmentul Suplacu de Barcău — Borş face parte din Autostrada Transilvania şi urmează să asigure legătura dintre Vestul României şi Ungaria, prin Vama Borş.

Adaugati comentariu