Autostradă până la Debrecen, finanţată de UE

Aproape 200 de milioane de euro din Fondul de coeziune vor fi investite în construcţia unei autostrăzi ce va lega localităţile Berettyóújfalu şi Debrecen, în estul Ungariei.Autostrada face parte din reţeaua centrală a reţelei transeuropene de transport (TEN-T) şi include infrastructura asociată necesară: poduri, podeţuri şi utilităţi pentru a facilita accesul la noua autostradă.

„Acest proiect finanţat de UE va permite oamenilor din regiune să călătorească mai rapid şi mai sigur şi să transporte mărfurile mai repede, creând noi oportunităţi economice şi perspective de creştere”, a afirmat comisarul european Corina Creţu.

De asemenea, va permite accesul din oraşul Debrecen pe autostrada M4 care leagă Budapesta de România, şosea care a primit finanţare UE în luna mai a acestui an.

Noua autostradă va facilita şi dezvoltarea investiţiei BMW de la Debrecen, unde constructorul auto german va produce maşini electrice şi convenţionale. Compania va investi 1 miliard de euro şi va angaja, iniţial, 1.000 de persoane.

 

Adaugati comentariu