Autonom primește o finanțare de 15 mil. euro de la BEI pentru extinderea flotei de mașini electrice și hibride

Banca Europeană de Investiții (BEI) a acordat companiei Autonom o finanțare de 15 milioane de euro, care va permite creșterea gradului de utilizare a vehiculelor electrice și a celor cu o amprentă redusă de carbon de către companiile din România.autonom


“Astăzi marcăm un moment important în tranziția Autonom spre un viitor mai sustenabil și în tranziția către mijloace de transport green în România. Prima cooperare cu Banca Europeană de Investiții ne aduce o finanțare de 15 milioane de euro destinată îndeplinirii obiectivului de reducere a emisiilor de carbon ale flotei operaționale cu 51% până în 2030 și a poluării din țara noastră”, a arătat Marius Ștefan, CEO și co-fondator al Autonom.

“Transporturile reprezintă aproape un sfert din emisiile de gaze cu efect de seră ale Europei și sunt principala cauză a poluării aerului din orașe. Noua finanțare de 15 milioane EUR acordată Autonom de către Banca Europeană de Investiții va permite ca 895 de vehicule verzi să fie date spre utilizare companiilor din România, iar această nouă cooperare arată cum responsabilitatea climatică poate fi o parte integrantă a investițiilor în companii”, a precizat Christian Kettel Thomsen, vicepreședintele Băncii Europene de Investiții.

Din finanțarea acordată de către BEI pentru achiziția a 895 de mașini cu emisii reduse de carbon, Autonom estimează că 705 vor fi mașini electrice și 190 hibride.

De asemenea, compania ia în considerare instalarea de panouri fotovoltaice și stații de încărcare electrice în locațiile din țară unde acest lucru va fi posibil, pentru a utiliza energie verde în alimentarea autoturismelor.

Autonom operează cea mai extinsă rețea de mobilitate din România și furnizează clienților săi, companii și persoane fizice, o varietate de soluții de transport și închirieri auto, prin intermediul a peste 46 de agenții, prezente în peste 33 de orașe din România și Ungaria.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Finalul mașinilor cu ardere internă, stabilit pentru 2035. Cât are de plătit industria auto

Poșta Română a achiziționat patru ATV-uri poentru livrările în zonele de munte

 

 

 

 

 

Adaugati comentariu