Advertisement
RCA
Home Administrare flote Asigurări Autonom intră pe piața asigurărilor din România, alături de Hellas Direct

Autonom intră pe piața asigurărilor din România, alături de Hellas Direct

Autonom Protect, divizia de servicii pentru piața de asigurări a Grupului Autonom, a încheiat un parteneriat de distribuție cu Hellas Direct, un asigurator de prim rang din Grecia care și-a anunțat recent intrarea pe piața din România.

Hellas Direct este o companie de asigurări inovatoare, bazată pe tehnologie, care operează în Grecia și în Cipru. Aceasta urmează să intre pe piața din România în această toamnă, în primă fază, cu un produs de răspundere civilă auto, urmând a fi adăugate în scurt timp și alte asigurări opționale (Casco, Travel ș.a). Distribuția asigurărilor RCA va fi inițiată prin parteneriate cu agenți generali de asigurări (MGA), unul dintre acestea fiind, MGA Alpha Protect SRL.

MGA Alpha Protect este un joint venture între Grupul Autonom Protect și Grupul Hellas Direct, cu scopul de a asigura distribuția produselor de asigurare și de a crește calitatea serviciilor din această piață, în contextul falimentului City Insurance și a oportunităților existente în piața.

„Credem că piața de asigurări din România este cu mult în urma piețelor dezvoltate – atât ca valoare și tipologie a asigurărilor cumpărate de către populație și companii, dar și ca nivel de satisfacție a clienților. Ca antreprenori, ne străduim să identificăm oportunități acolo unde vedem probleme rezolvabile. Astfel, ne dorim să ajutăm la dezvoltarea și maturizarea pieței, din mai multe unghiuri: servicii moderne, distribuție echitabilă, produse inovatoare și procese „client first”. Alături de o echipă de specialiști cu expertiză vastă în asigurări și cu reputație solidă, credem că putem replica succesul pe care l-am avut în piața de mobilitate”, a explicat Dan Ștefan, co-fondator Autonom Group.

Autonom Protect reprezintă divizia de servicii pentru piața de asigurări a Grupului Autonom, care va oferi servicii de vânzare, emitere și gestionare de polițe de asigurare doar prin intermediul brokerilor de asigurare locali, precum și servicii de administrare a dosarelor de daună.

MGA-ul își propune să furnizeze toate serviciile de asigurare necesare companiilor locale și internaționale și să aducă pe piața din România produse inovatoare.

Autonom Protect va colabora pe partea de administrare și gestionare de daune cu partenerul său din Grupul Autonom, Păvălascu Risk Consultants (PRC).

PRC este membru al Rețelei internaționale Crawford, cel mai important actor din domeniul gestionării dosarelor de daune din România, cu o experiență de peste 17 ani și care acoperă toate liniile de activitate, pentru companii și persoane fizice, la nivel național. La nivelul activității lui Hellas Direct în România, PRC va gestiona toate daunele acestui asigurator în România.

Echipa Autonom Protect este formată din specialiști cu experiență în toate tipurile de asigurări și profesioniști în domeniul administrării daunelor, cu un management experimentat asigurat prin Florin Berbeniță, CEO Autonom Protect, și Nicolae Avram, CSO Autonom Protect, specialiști cu peste 18 ani, respectiv 25 de ani de experiență în industria asigurărilor într-o companie de top din România – Allianz Țiriac.

În echipa extinsă a Autonom Protect se află și compania Alpha Software Providers, fondată de către Daniel Petcu, specialist cu o experiență de peste 15 ani în proiectarea, dezvoltarea și implementarea de sisteme IT integrate în industria de asigurări.

„Sunt onorat să fac parte din echipa Autonom Protect. Împreună cu partenerul Hellas ne dorim să contribuim semnificativ la dezvoltarea pieței de asigurări din România, prin produse de asigurare inovatoare, dezvoltate în jurul nevoilor clienților și printr-un standard ridicat al serviciilor oferite. Dorim să devenim în scurt timp un „etalon ” de profesionalism în piața de asigurări”, a declarat Florin Berbeniță, CEO Autonom Protect.

„Acesta este un moment grozav pentru Hellas Direct. Suntem convinși de faptul că avem cei mai buni parteneri pe teren din România și în persoana reasiguratorului nostru, Munich Re, iar cu sprijinul și know-how-ul lor credem că putem oferi o experiență extraordinară șoferilor români!”, a comentat Emilios Markou, director executiv și co-fondator Hellas Direct.

Autonom Protect reprezintă divizia de servicii pentru piața de asigurări a Grupului Autonom, un furnizor integrat de servicii de mobilitate, care operează cea mai extinsă rețea din România, prezentă în peste 30 de orașe din țară.

Hellas Direct este o companie de asigurări digital-first, full-stack (digitală, cu o platformă completă), care se bazează pe tehnologii de ultimă oră și pe utilizarea analizei avansate. Compania este susținută de o listă de investitori de top, printre care BERD, Portage Ventures, IFC (membru al grupului Băncii Mondiale), Endeavor Catalyst și o serie de investitori providențiali de renume mondial. În rezultatul ultimei runde de finanțare, fondurile totale obținute de companie depășesc 50 de milioane de euro. Hellas Direct a fost recent inclusă de Financial Times pentru a treia oară pe lista primelor 1.000 de companii cu cea mai rapidă creștere din Europa.

Păvălașcu Risk Consultants, membru al Rețelei internaționale Crawford, este cel mai important actor din domeniul gestionării dosarelor de daune din România și, de asemenea, corespondentul exclusiv al Crawford and Co pentru regiunea Balcanilor de peste 15 ani. Serviciile de tratare a daunelor din PRC acoperă toate liniile de activitate, pentru companii și persoane fizice, la nivel național.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Cât de repede s-au epuizat fondurile pentru Rabla Plus la ultima sesiune de înscriere din acest an

Vehiculele second hand vor putea fi vândute numai cu certificatul RAR Auto-Pass

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

UNSAR
Asigurări

UNSAR: Cele mai mari 50 de daune plătite companiilor au însumat 24 mil. euro în 2022

Cele mai mari 50 de despăgubiri achitate anul trecut de asiguratorii membri...

FGA
Asigurări

FGA a plătit peste 663 milioane de lei în primele 10 luni, în urma falimentelor a 5 asigurători

Fondul de garantare a asiguraților (FGA) a soluționat 72.688 cereri de plată,...

plafonarea tarifelor RCA
Asigurări

Consiliul Concurenței: Dezechilibrul pieței RCA se va menține și în anul 2024

Până la sfârșitul anului 2023, ca urmare a falimentului Euroins, un număr...

brokeri de asigurare
Asigurări

10 brokeri de asigurare au fost sancționați de ASF în luna septembrie

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a adoptat, în luna septembrie a anului...