Un nou concept. Autolivrare de la Ford

Ford Motor Company a anunțat la "Mobile World Congress" de la Barcelona conceptul de "Autolivery" care implică livrarea automată a produselor pe baza tehnologiilor moderne de comunicare între diverse sisteme inteligente.

Mașinile utilitare au jucat un rol-cheie în dezvoltarea economică a orașelor. Astfel, de la micile turisme de livrare și până la furgoanele de până în 3,5 tone, aprovizionarea orașelor s-a bazat pe acestea. Odată cu dezvoltarea cmerțului electronic, mașinile ce livrează mărfuri direct la domiciliile clienților au căpătat o nouă importanță în evoluția orașelor și a afacerilor. S-a dezvoltat, practic, o nouă latură de afaceri prin utilizarea flotelor de autoturisme pentru livrări. Un exemplu simplu este de la cei care livrează pizza și până la companiile mai mari care livrează produsele electronice achiziționate online de pe Internet.

Ford vine cu un nou concept pentru livrarea produselor, denumit Autolivery. Acesta se bazează pe un vehicul autonom ce are la bord mai multe drone. Acestea pot livra obiecte până pe balconul clientului, atâta timp cât clientul nu locuiește mai sus de etajul 30. Desigur, viziunea celor de la Ford este pentru un termen foarte îndepărtat, dar capacitatea tehnică de a realiza un astfel de serviciu de livrare este, în mare parte, realizată prin autoturismele autonome și dronele ce se deplasează după coordonate carteziene și ghidate prin GPS.

Adaugati comentariu