Mecanicul Anului, superconcursul profesioniștilor din industria auto, a deschis înscrierile naționale la ediția din acest an! Un eveniment longeviv, ajuns la a 8-a ediție, competiția se adresează mecanicilor si diagnosticienilor auto profesoniști, dar și celor pur și simplu pasionați de mecanică din întreaga Românie! Din mii de concurenți, cei mai buni 100 vor ajunge în semifinala de la Cluj-Napoca, pe 23 noiembrie, și doar 10 pe scena pe care joacă cu toate armele pentru trofeul final, marele premiu al competiției: noul Citroen C3! Alături de el, mii de euro puși la bătaie și alte premii surpriză! Organizator: AD Auto Total. Parteneri oficiali: Bosch, Castrol și Mann Filter.
Cea de-a opta ediție a concursului marchează o premieră: prima dată când finala se desfășoară în inima Transilvaniei, la Cluj-Napoca.
„AD Auto Total continuă tradiția începută în 2010 cu Mecanicul Anului și aduce și anul acesta în prim-plan iscusința celor mai pricepuți mecanici și diagnosticieni auto. Ne adresăm celor pentru care meseria este mai mult decât un loc de muncă, este o pasiune. Aproape 9000 de profesioniști din toată țara au participat la această competiție de la începuturile ei.”, spune Gabriel Zane, Director Marketing, AD Auto Total.
„Nu există limită de vârstă pentru acest concurs, îți trebuie doar curajul de a încerca și dragostea de meserie. Departajarea celor mai buni e o misiune dificilă: cei ce se bat pentru podium nu luptă doar cu ceilalți concurenți, ci sunt și într-o competiție permanentă cu ei înșiși. Credem că perfecționarea continuă stă la baza asigurării celor mai înalte standarde de calitate, și ca să câștigi titlul de Mecanic al Anului, trebuie să-ți dovedești în primul rând ție că ești mai bun în fiecare zi”, spune Ionuț Ion, trainer Academia Auto, membru al juriului.
Până pe 10 noiembrie, mecanicii si diagnosticienii auto pot accesa pagina oficială a competiției, www.mecaniculanului.ro, unde își pot crea un cont care le dă acces la un test online. Concursul are 2 secțiuni: Mecanică și Diagnoză. Concurenții pot participa la o singură secțiune din cele două. Testul poate fi parcurs o singură dată, iar participanții au la dispoziție un timp limitat, de 60 de minute, pentru a rezolva cele 45 de întrebări.
Primii 50 clasați la ambele categorii pleacă la Cluj Napoca, la etapa a doua, care are loc pe 23 noiembrie, Wonderland Cluj Resort. În ziua cea mare, concurenții încep cu un test scris ce reduce la 10 numărul celor care urcă pe scenă la secțiunea DIAGNOZĂ. La secțiunea MECANICĂ AUTO, după proba scrisă, rămân pe poziții doi finaliști care au de executat, concomitent, o operațiune mecanică pe un motor instalat pe un stand, în maxim 20 de minute. Cel care reușește s-o facă cel mai rapid câștigă. La DIAGNOZĂ, penultima etapă, desfășurată pe o scenă în fața unei săli pline de pofesioniști, se axează pe o probă de tipul „Știi și Câștigi” (proba pupitrelor): cel care are are cel mai rapid răspuns corect merge mai departe. Primii doi clasați trec la proba practică, o întrecere tensionată. Două mașini identice pe scenă, cu aceeași defecțiune, pe care cei doi finaliști trebuie s-o identifice și s-o repare în 30 de minute! Este o cursă contra cronometru și contra propriilor limite. Cel care reușește să pornească primul motorul câștigă titlul de Mecanicul Anului și marele premiu, noul Citroen C3.
Competiția MECANICUL ANULUI premiază și SERVICE-UL ANULUI – service-ul care reușește să aibă trei angajați calificați în etapa probelor scrise, în orice secțiune. Juriul competiției este format din trainerii ACADEMIEI AUTO AD AUTO TOTAL, profesioniști care au la activ mii de ore de formare furnizate mecanicilor și diagnosticienilor români, și care specializează traineri din întreaga Europă. Din echipa de arbitraj fac parte și unii dintre câștigătorii edițiilor precedente ale concursului Mecanicul Anului.
Pentru mai multe detalii, intră pe site-ul competiției, www.mecaniculanului.ro. Concursul este susținut de Bosch, Castrol și Mann Filter în calitate de parteneri principali, cu suportul KYB, Varta, Elring, Ate, Purflux, Zimmerman și TRW Automotive.
Comentați?