Atenţionare de călătorie. Danemarca a prelungit perioada controalelor la frontiere, până la 11 noiembrie

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că autorităţile din Danemarca au prelungit perioada de efectuare a controalelor la frontierele de stat, până la 11 noiembrie 2021.
danemarca

Ministerul recomandă cetăţenilor români să se asigure că au la ei în permanenţă, pe timpul călătoriei spre şi dinspre Danemarca, un act de identitate valabil (paşaport sau carte de identitate naţională).

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Copenhaga: +4539407177, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Regatul Danemarcei: +4527355537.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români consultarea paginilor de Internet: http://copenhaga.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

 

CITEȘTE ȘI:

ITP în altă țară a Uniunii Europene pentru un vehicul înmatriculat în România

Licitaţie pentru proiectarea drumului de mare viteză Bucureşti – Alexandria

Creștere de 6,5% pentru exporturile de mijloace de transport în primele 3 luni din 2021

 

 

Adaugati comentariu