Proiectarea drumului de mare viteză Bucureşti – Alexandria, în licitație

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat luni licitaţia pentru proiectarea drumului de mare viteză Bucureşti - Alexandria, a anunţat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă.
Bucureşti - Alexandria

„S-a lansat licitaţia pentru proiectarea drumului de mare viteză Bucureşti – Alexandria. CNAIR a lansat azi licitaţia pentru unul dintre cele mai aşteptate proiecte din sudul ţării: drumul de mare viteză care va lega Bucureştiul de Alexandria. Drumul naţional actual DN6 este demult depăşit în termeni de capacitate, traficul fiind de zeci de mii de vehicule pe zi. În plus, ca toate drumurile noastre naţionale, străbate foarte multe localităţi”, a menţionat Cătălin Drulă.

Valoarea estimată a contractului este cuprinsă între 17,69 milioane de lei şi 20,91 milioane de lei, iar durata contractului va fi de 17 luni, din care 14 luni studiul de fezabilitate şi trei luni asistenţa tehnică şi raportul financiar final.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 22 iunie.

Drumul de mare viteză va avea 2×2 benzi de circulaţie, asigurând o lăţime a părţii carosabile de 2×7 metri, zona mediană de 3 metri şi acostamente de 2×2,25 metri, din care 0,75 metri benzi de încadrare cu aceeaşi structura rutieră că a benzilor de circulaţie şi 1,5 metri acostament consolidat la care se va adaugă de două ori lăţimea de lucru a parapetelui.

Ministrul Transporturilor a subliniat că noul model de caiet de sarcini redactat de CNAIR va lăsa libertate constructorului să facă ajustări tehnologice pe proiectul preliminar.

„Licitaţia este bazată pe noul model de caiet de sarcini dezvoltat în iarnă de CNAIR. Din contract va rezulta un ‘preliminary design’, o documentaţie la un nivel de detaliu apropiat de un proiect tehnic, dar care totuşi va lăsa libertate constructorilor să vină cu soluţii inovatoare şi să facă ajustări tehnologice pe design”, a afirmat şeful de la Transporturi.

Acesta a subliniat că proiectul șoselei Bucureşti – Alexandria a întârziat foarte mult, în mod normal astăzi trebuind sa fie organizată licitația pentru execuție, nu de abia cea pentru proiectare.

„Este încă o investiţie pentru care am fi putut discuta astăzi de lucrări sau de licitaţie pentru lucrări, dacă proiectarea s-ar fi făcut deja în anii ce au trecut. Din păcate, trebuie să o facem abia acum. Dar aşa se face infrastructura: aşezând cărămizile pentru viitor. Ce vă promitem este că vom urmări cu profesionalism şi pasiune, ca pe toate celelalte proiecte, drumul acestei investiţii până la deschiderea pentru trafic”, a menționat Cătălin Drulă.

Pe de altă parte, ministrul a precizat că în foarte scurt timp va fi lansată şi licitaţia pentru proiectarea drumului de mare viteză Craiova – Lugoj.

„Pe acelaşi model de caiet de sarcini, aşa cum am promis în martie, vom lansa foarte curând licitaţia pentru proiectarea drumului de mare viteză Craiova – Lugoj (cu o lungime de 250 de km)”, a conchis ministrul Transporturilor.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Creștere de 6,5% pentru exporturile de mijloace de transport în primele 3 luni din 2021

Cele mai scumpe autostrazi pentru autoturisme. Taxe de drum in Europa

Astăzi încep lucrările la structura de rezistență a podului peste pârâul Azuga

 

 

Adaugati comentariu