Atac olandez în Dakar

După ce a reușit să-și impună un pilot în primele trei poziții ale clasamentului general, Iveco a reușit să treacă în contul său și prima victorie de probă specială, în PS4.

Prima probă maraton a celebrei curse Dakar s-a încheiat cu victoria pilotului olandez Gerard de Rooy cu un Iveco Powerstar. El s-a impus în fața liderului provizoriu al competiției din categoria camioanelor cu 37 de secunde și cu peste un minut în fața ocupantului locului secund din clasament, Hans Stacey. Pe poziția a patra în etapă a reușit să se impună pilotul argentinian Frederico Villagra, dar care își păstrează poziția  a treia din clasamentul general provizoriu al competiției.

Cursa a fost afectată serios de furtunile din ultimele zile, plecarea din parcul de service dinaintea etapei a patra făcându-se cu ajutorul unor tractoare din cauza mocirlei și noroiului.

516 VAN GENUGTEN TON VAN LIMPT ANTON VAN EERD PETER (nld) IVECO action during the Dakar 2016 Argentina Bolivia, Etape 4 - Stage 4, Jujuy - Jujuy,  from  January 6, 2016 , Argentina - Photo Frederic Le Floc'h / DPPI

Adaugati comentariu