RCA. Intră în vigoare tarifele de referinţă

Ultima zi cu tarife plafonate la RCA este astăzi, 18 mai 2017, iar mâine intră în vigoare tarifele de referinţă. Clienţii cu risc ridicat nu prea au motive de bucurie.poliţele RCA

Potrivit prim-vicepreşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară, Cornel Coca Constantinescu, clienţii cu risc ridicat se pot aştepta la creşteri de tarife, dar instituţia are obligaţia de a-i proteja.

Trebuie protejaţi şi clienţii cu risc ridicat. Eu cred că ei trebuie trataţi cu acelaşi respect precum ceilalţi clienţi. Trebuie să luăm măsuri şi să îi ducem în zona asiguraţilor cu risc mediu şi mic. Tarifele au crescut considerabil pentru aceştia. În funcţie de cota de piaţă, se împart clienţii cu risc ridicat, prin Biroul Asigurătorilor Auto din România. BAAR îi distribuie pe aceşti clienţi cu risc ridicat la preţul de referinţă plus factorul „N”, pe care urmează să îl calculăm. O să diferenţiem factorul „N” în funcţie de categoriile de clienţi”, a explicat oficialul ASF.

CITEŞTE ŞI:

ASF a publicat tarifele RCA de referinţă. Vezi care sunt valorile

Transportatori: După expirarea plafonării, nu va fi justificată în niciun fel creşterea tarifelor RCA

ASF a anunţat miercuri, 17 mai 201, tarifele de referinţă aferente politelor RCA, după ce Camera Deputaţilor adoptase, cu o zi înainte, Legea privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto (Legea RCA).

 

 

 

Adaugati comentariu