Advertisement
lărgirea la patru benzi a DN 1A
Home Infrastructură Asocierea Maristar – Hydrostroy a câștigat contractul pentru lărgirea la patru benzi a DN 1A

Asocierea Maristar – Hydrostroy a câștigat contractul pentru lărgirea la patru benzi a DN 1A

Asocierea Maristar COM – Hydrostroy AD a câştigat contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor de lărgire la patru benzi a DN 1A, sectorul cuprins dintre Centura Bucureşti şi intersecţia cu şoseaua Chitila – Mogoşoaia (judeţul Ilfov), a anunţat, joi, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol.

Contractul are o valoare 61,56 milioane lei (fără TVA) şi este finanţat din Fonduri Europene Nerambursabile, iar câştigătorul licitaţiei are la dispoziţie două luni pentru proiectare şi 10 luni pentru execuţia lucrărilor.

În cadrul contractului sunt prevăzute lucrări ce vor avea loc la intersecţia DN 1A cu DNCB. Astfel, la sensul giratoriu existent, pentru a permite o capacitate şi o fluenţă mai mare a traficului, se vor amenaja benzi suplimentare de viraj la dreapta din DNCB (Otopeni) către DN1A (Mogoşoaia) şi din DN 1A (Mogoşoaia) către DNCB (Chitila);

De asemenea, la intersecţia DN 1A cu Şoseaua Chitila – Pădure se va realiza un sens giratoriu, pentru a permite o capacitate şi o fluenţă mai mare a traficului. Astfel, pe direcţia Bucureşti – Buftea se vor realiza două benzi de circulaţie, respectiv o bandă cu lăţimea părţii carosabile de patru metri dedicată pentru virajul la stânga sau mersul înainte prin sensul giratoriu. În plus, va mai fi vorba despre o bandă cu lăţimea părţii carosabile de cinci metri destinată mersului înainte fără a trece prin sensul giratoriu sau virajului dreapta, către Şoseaua Chitila – Pădure.

Pe relaţia Buftea – Bucureşti se va realiza o bandă de circulaţie cu lăţimea de cinci metri, dedicată pentru mersul înainte prin sensul giratoriu sau virajului de dreapta către Şoseaua Chitila – Pădure, iar pe ruta Buftea – Şoseaua Chitila – Pădure va fi construită o bandă cu lăţimea de cinci metri pentru virajul de dreapta.

În acelaşi timp, pe relaţia Şoseaua Chitila – Pădure – Buftea, va fi realizată o bandă de circulaţie cu lăţimea de patru metri pentru virajul de stânga sau virajul de dreapta către Bucureşti, prin sensul giratoriu, iar pe traseul Şoseaua Chitila – Pădure – Bucureşti va apărea o bandă de circulaţie cu lăţimea de şase metri, dedicată virajului de dreapta.

O altă lucrarea va fi efectuată la intersecţia DN1A cu Strada Valea Parcului, unde se va amenaja o bandă de viraj la stânga dinspre Bucureşti, pentru a putea permite o circulaţie fluentă către Buftea.

Oficialul CNAIR precizează că semnarea contractului va avea loc după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestaţii şi după soluţionarea acestora.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Construcția unei fabrici de componente auto la Pitești, finanțată de Garanti BBVA

Adrian Sandu, ACAROM: Nu se ştie câte prize de încărcare a maşinilor electrice există în România

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

infrastructura rutieră
Infrastructură

Noi acte normative pentru realizarea investiţiilor în infrastructura rutieră

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri fondurile pentru exproprierile necesare construcției...

Lotul 2 Nord
Infrastructură

Miercuri se deschide circulația pe Lotul 2 Nord al Autostrăzii de Centură București A0

Miercuri, de la ora 15.00, se deschide circulația pe Lotul 2 Nord...

Măgurele Expres
Infrastructură

Începe proiectarea Drumului Radial 10 Măgurele Expres

Contractul pentru proiectarea Drumului Radial (DR) 10 Măgurele Expres, una dintre șoselele...

Pro Infrastructură
Infrastructură

Toamna se numără… kilometrii de autostradă. Analiză Asociația ”Pro Infrastructură”

România are, în prezent, 1.008 kilometri de autostradă și drum expres în...