Tarifele practicate de asigurători vor fi plafonate la nivelul din martie 2022

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) propune Ministerului de Finanţe o reglementare astfel încât tarifele practicate de asiguratori, nu tarifele de referinţă, să fie plafonate la nivelul din martie 2022, a declarat președintele ASF Nicu Marcu, la ParlamentASF

„Vrem să propunem o reglementare Ministerului de Finanţe, astfel încât tarifele practicate de asigurători, nu tarifele de referinţă, să rămână în piaţă cele din 2022. Deci efectul, în următoarele şase luni, al ieşirii Euroins din piaţă se dispersează la celelalte companii”, a precizat Nicu Marcu.

Potrivit acestuia, proiectul de Hotărâre de Guvern pentru plafomarea tarifelor RCA este destinat consumatorilor, nu service-urilor sau companiilor. ”Noi nu discutăm de service-urie. Noi nu reglementăm service-urile. Interesul nostru este consumatorul. Noi reglementăm de aşa natură, încât companiile de asigurări aflate în piaţă acum să nu piardă, astfel încât să poată să susţină în perioada următoare cota de RCA care se va repartiza”, a mai explicat Marcu.

Referitor la impunerea unui tarif minim pentru poliţele RCA, preşedintele ASF a subliniat că „nu avem cum să facem aşa ceva, pentru că legislaţia europeană şi naţională nu ne permite să impunem tarife minime pe piaţă”.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Nicu Marcu: City Insurance şi Euroins au avut aceeaşi procedură de lucru – preţuri scăzute, plăţi întârziate

CNAIR va îmbunătăți 7 intersecții de pe Centura Municipiului București

 

 

 

Adaugati comentariu