ASF cere intrarea în faliment a Carpatica Asig

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a decis retragerea autorizației de funcționare a societății Carpatica Asig SA, în urma constatării stării de insolvență a societății și promovării cererii de deschidere a procedurii de faliment.
taxe

Potrivit datelor publicate recent de ASF, la finalul anului trecut, Carpatica Asig înregistrase o pierdere de 204,4 milioane de lei.

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a respins, la începutul lunii trecute, proiectul de achiziție prezentat de societatea IIC România B.V. în vederea dobândirii unei participații calificate din capitalul social al societății Carpatica Asig.

La momentul respectiv, ASF a constatat, printre altele, lipsa capacităţi financiare certe de a susţine redresarea asigurătorului şi structura difuză a acţionariatului potenţialului investitor.

Începând din 25 ianuarie 2016, societatea Carpatica Asig se află sub incidenţa prevederilor Legii nr. 246/2015 privind redresarea și rezoluţia asigurătorilor, iar Fondul de Garantare a Asiguraţilor, în calitate de administrator temporar, are printre atribuţii și implementarea măsurilor de atragere a unui investitor care să contribuie la restabilirea cerinţelor minime de solvabilitate.

 

 

Adaugati comentariu