ASF a sancționat în luna februarie trei societăți de pe piața de asigurări

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a adoptat, în luna februarie 2023, mai multe decizii de sancționare a unor entități/persoane care activează în piața financiară non-bancară pentru încălcarea unor prevederi ale legislației incidente. Printre acestea se numără și trei societăți de pe piața de asigurări.asigurări

Astfel, Omniasig Vienna Insurance Group S.A. a fost sancționată cu avertisment scris pentru următoarele fapte: încălcarea prevederilor art. 21 alin. (4) și (2) din Legea nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie, cu modificările și completările ulterioare.

Generali România Asigurare Reasigurare S.A. a fost sancționată cu amendă de 54.000 lei pentru următoarele fapte: încălcarea prevederilor art. 21 alin. (4) și (2) din Legea nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie, cu modificările și completările ulterioare.

Prestige Insurance Broker de Asigurare S.R.L. a fost sancționată cu avertisment scris pentru încălcarea prevederilor art. 22 alin (13) din Norma A.S.F. nr. 22/2021 privind distribuția de asigurări, prin netransmiterea în termenul legal la A.S.F. a modificării cărții de identitate a conducătorului executiv.

ASF este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor de asigurări, a pensii private, precum şi a pieţei de capital, care însumează peste 10 milioane de participanţi.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Noile tarife de referință pentru RCA. Au fost incluse și valori pentru mașinile electrice

Cine a vândut la nivel mondial cele mai multe vehicule electrice în 2022. Top 10 constructori

 

 

 

Adaugati comentariu