ASF a amendat societatea Euroins și mai mulți brokeri de asigurare

În luna mai, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a adoptat mai multe decizii de sancţionare a unor entităţi/persoane de pe piaţa financiară non-bancară, printre care se numără societatea Euroins și mai mulți brokeri de asigurare.
ASF

Astfel, potrivit unui comunicat al instituției, Consiliul ASF a sancţionat Euroins România Asigurare Reasigurare cu amendă în cuantum de 419.900 lei pentru efectuarea cu întârziere a plăţilor dosarelor de daună şi neachitare a penalităţilor de întârziere.

În ceea ce priveşte intermediarii, Mercedes – Benz Insurance Broker a primit o amendă în cuantum de 5.791 de lei, Renomia – SRBA Insurance Broker a fost sancţionată cu 7.897 de lei, Millenium Insurance Broker (MIB) cu 9.270 de lei, Safety Broker de Asigurare (18.477 de lei) și Inter Broker de Asigurare (117.996 lei).

Totodată, Amsterdam Broker de Asigurare a fost sancţionată cu avertisment scris, întrucât societatea nu a respectat termenul legal de transmitere a modificărilor actului de identitate al administratorului companiei de brokeraj, iar Comisasig Broker de Asigurare a fost sancţionată tot cu avertisment scris, întrucât societatea a modificat actul constitutiv fără aprobarea ASF.

Autoritatea de Supraveghere Financiară este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. ASF contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Exporturile de mijloace de transport, în creștere cu 4,9% în primele 4 luni

CNAIR a prelungit termenul de depunere a ofertele pentru Lotul 2 de pe Autostrada Lugoj – Deva

 

 

Adaugati comentariu