Aproape 5.000 de reclamaţii primite de ASF pentru RCA

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF)  a primit, anul trecut, 4.958 de reclamaţii pentru clasa asigurărilor obligatorii de răspundere civilă auto RCA și Carte Verde, în scădere cu 31,41% față de înregistrările din anul 2016.
asigurare

Supravehetorul pieţei de asigurări arată că neplata sau plata parțială a despăgubirilor a reprezentat cel mai des aspect reclamat anul trecut, ASF primind în acest sens 2.799 de reclamaţii, reprezentând un procent de 44,69% din totalul petiţiilor trimise de consumatori. Printre alte aspecte sesizate, instituţia aminteşte și nerespectarea condițiilor contractuale sau a normelor RCA (25,45%), precum şi solicitări de recalculare a valorii despăgubirilor (5,89%).

Ponderea numărului de reclamaţii soluționate favorabil petenților depășește procentul de 69% pe segmentul asigurărilor auto (RCA și CASCO). În opinia ASF, această stare de fapt arată că, pe segmentul asigurărilor auto, s-au înregistrat cele mai multe deficiențe, în principal în instrumentarea dosarelor de daună, din punct de vedere al respectării prevederilor legale sau contractuale.

 

Adaugati comentariu