Aproape 140 de vehicule au fost oprite să intre în Pasajul Unirii

În primele luni ale acestui an, un număr de 139 de autovehicule cu înălţimea mai mare decât cea legal admisă au fost oprite de polițiștii locali în timp ce încercau să intre în Pasajul Unirii, potrivit Primăriei Sectorului 4.Pasajul Unirii

În acest context, reprezentanţii autorităţii locale fac un apel public celor care tranzitează acest obiectiv de infrastructură să respecte regulile de circulaţie rutieră aplicabile zonei respective.

”Dincolo de măsurile implementate de Primăria Sectorului 4, în parteneriat cu alte autorităţi cu atribuţii în domeniul circulaţiei rutiere, care includ chiar şi interzicerea în zona Unirii a accesului autovehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, elementul cheie pentru exploatarea în condiţii de siguranţă a Pasajului Unirii este responsabilitatea participanţilor la trafic”, au precizat reprezentanţii Primăriei Sectorului 4.

Potrivit surselor citate, nerespectarea acestor condiţii minime de a circula conform regulilor de circulaţie existente în zonă „duce în derizoriu” orice efort al comunităţii de a menţine în stare de funcţionare elementele de infrastructură rutieră pe care le administrează. Mai mult, ignorarea indicatoarelor rutiere ar putea duce la accidente cu urmări de nedorit, similare celor care au avut loc în trecut, în urma cărora toţi conducătorii auto implicaţi au fost sancţionaţi pentru încălcarea legislaţiei rutiere.

Primăria Sectorului 4 reaminteşte că zilele trecute au fost montate noile sisteme mecanice şi electronice de avertizare şi informare cu privire la limita maximă admisă de înălţime pentru circulaţia prin Pasajul Unirii.

Proiectate de specialiştii Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti, avizate de Comisia Tehnică de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti şi utilizate deja şi în alte oraşe europene, sistemele constau în noi porţi de presemnalizare a înălţimii maxime admise de 3,5 metri, precum şi în noi porţi de gabarit, dotate cu senzori, camere video, semafoare şi panouri de informare.

Echipamentele vor fi testate periodic în următoarele două – trei săptămâni, pentru a fi calibrate corespunzător realităţii din teren. În paralel, Primăria Sectorului 4 va menţine şi în perioada ce urmează echipaje de poliţie locală la cele două intrări ale Pasajului Unirii.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Opt state din UE, printre care şi România, se opun noilor reguli referitoare la gazele de eşapament

Opt oferte pentru proiectarea Drumului Expres Suceava – Botoșani

 

 

Adaugati comentariu