Advertisement
Pasajul Unirii
Home Transporturi Aproape 140 de vehicule au fost oprite să intre în Pasajul Unirii

Aproape 140 de vehicule au fost oprite să intre în Pasajul Unirii

În primele luni ale acestui an, un număr de 139 de autovehicule cu înălţimea mai mare decât cea legal admisă au fost oprite de polițiștii locali în timp ce încercau să intre în Pasajul Unirii, potrivit Primăriei Sectorului 4.

În acest context, reprezentanţii autorităţii locale fac un apel public celor care tranzitează acest obiectiv de infrastructură să respecte regulile de circulaţie rutieră aplicabile zonei respective.

”Dincolo de măsurile implementate de Primăria Sectorului 4, în parteneriat cu alte autorităţi cu atribuţii în domeniul circulaţiei rutiere, care includ chiar şi interzicerea în zona Unirii a accesului autovehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, elementul cheie pentru exploatarea în condiţii de siguranţă a Pasajului Unirii este responsabilitatea participanţilor la trafic”, au precizat reprezentanţii Primăriei Sectorului 4.

Potrivit surselor citate, nerespectarea acestor condiţii minime de a circula conform regulilor de circulaţie existente în zonă „duce în derizoriu” orice efort al comunităţii de a menţine în stare de funcţionare elementele de infrastructură rutieră pe care le administrează. Mai mult, ignorarea indicatoarelor rutiere ar putea duce la accidente cu urmări de nedorit, similare celor care au avut loc în trecut, în urma cărora toţi conducătorii auto implicaţi au fost sancţionaţi pentru încălcarea legislaţiei rutiere.

Primăria Sectorului 4 reaminteşte că zilele trecute au fost montate noile sisteme mecanice şi electronice de avertizare şi informare cu privire la limita maximă admisă de înălţime pentru circulaţia prin Pasajul Unirii.

Proiectate de specialiştii Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti, avizate de Comisia Tehnică de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti şi utilizate deja şi în alte oraşe europene, sistemele constau în noi porţi de presemnalizare a înălţimii maxime admise de 3,5 metri, precum şi în noi porţi de gabarit, dotate cu senzori, camere video, semafoare şi panouri de informare.

Echipamentele vor fi testate periodic în următoarele două – trei săptămâni, pentru a fi calibrate corespunzător realităţii din teren. În paralel, Primăria Sectorului 4 va menţine şi în perioada ce urmează echipaje de poliţie locală la cele două intrări ale Pasajului Unirii.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Opt state din UE, printre care şi România, se opun noilor reguli referitoare la gazele de eşapament

Opt oferte pentru proiectarea Drumului Expres Suceava – Botoșani

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Afacerile din transporturi
Transporturi

Afacerile din transporturi, în creștere cu 9,4% în primele 9 luni

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a...

Blue
Transporturi

Blue, aplicația de ride-hailing dezvoltată de Autonom, intră pe piața călătoriilor urbane cu 100 de autovehicule Tesla

Blue, brandul românesc, parte din cea mai extinsă rețea de mobilitate din...

Transportul public
Transporturi

Transportul public rămâne în continuare facilitatea cea mai importantă pentru angajați

Transportul public rămâne în continuare facilitatea cea mai importantă indiferent de generaţie,...

Strategia Naţională a Hidrogenului
Transporturi

„Strategia Naţională a Hidrogenului”. Care sunt modurile de transport vizate

Ministerul Energiei a lansat în dezbatere proiectul privind „Strategia Naţională a Hidrogenului”,...