masini-floteauto
Home Administrare flote Asigurări ANAF şi RAR caută asigurători

ANAF şi RAR caută asigurători

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) şi Registrul Auto Român (RAR) organizează, în ianuarie 2018, licitaţii pentru achiziţia de asigurări auto obligatorii pentru flotele proprii de maşini.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) intenţionează să contracteze servicii de asigurare obligatorie RCA, cu valabilitate 12 luni, constand in 647 de polite de asigurare obligatorie.
Contractul nu este împărţit în loturi, are o valoare de 613.906 lei fără TVA şi o durată de 10 luni din momentul atribuirii.
Potrivit anunţului publicat în SEAP, în cazul înregistrarii unor situatii care nu au putut fi prevazute la data încheierii contractului (transferuri fara plata, relocari între structurile institutiei, comodat, folosinta gratuita, achizitii noi, casare, predare program „Rabla” etc.), ANAF îşi rezervă dreptul de a diminua si/sau suplimenta numarul de autovehicule care fac obiectul contractului de prestari de servicii, în aceleasi conditii contractuale.
Garantia de participare va fi de 1% din valoarea estimata a achizitiei, respectiv 6.139 lei, iar cea de buna executie, de 10% din pretul contractului, fara TVA. În situatia executarii garantiei de buna executie, partial sau total, contractantul are obligatia de a reîntregi garantia în cauza raportat la restul ramas de executat.
În cazul suplimentarii valorii contractului pe parcursul executarii acestuia, contractantul are obligatia de a completa garantia în corelatie cu noua valoare a contractului de achizitie publica.
Contractul va fi finanţat de la bugetul de stat, iar criteriul de atribuire va fi cel mai mic preţ. Ofertantul trebuie să-şi menţină oferta 90 de zile.
Termenul limită pentru primirea cererilor de documente sau de acces la documente este data de 11 ianuarie 2018, ora 16.30, iar cel pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare, 15 ianuarie 2018, ora 16.00. Ofertele vor fi deschise în data de 9 februarie 2018.
La rândul său, Registrul Auto Român (RAR) intenţionează să contracteze servicii de asigurări RCA şi CASCO pentru autovehiculele din parcul auto propriu, durata acordului-cadru fiind de 12 luni.
Potrivit anunţului publicat în SEAP, valoarea totală estimată a achiziţiilor pentru întreaga durată a acordului-cadru este situată între 1,359 mil. lei şi 2,064 mil. lei, fără TVA
Contractul este împărţit în loturi:
1) Lotul 1 (RCA):
– Estimari ale cantitatilor minime si maxime care ar putea fi solicitate pe durata întregului acord-cadru: minime = 441 autovehicule (cifra reprezinta numarul minim de polite RCA ce expira pe durata acordului-cadru); maxime = 493 autovehicule (cifra reprezinta numarul maxim de polite RCA ce expira pe durata acordului-cadru, tinând cont de suplimentarea parcului auto al autoritatii contractante).
– Estimari ale cantitatilor minime si maxime care ar putea face obiectul unui singur contract subsecvent dintre cele care urmeaza sa fie atribuite pe durata acordului-cadru: minime = 1 autovehicul (cifra reprezinta numarul minim de polite RCA ce pot fi încheiate printr-un singur contract subsecvent; maxime = 216 autovehicule (cifra reprezinta numarul maxim de polite RCA ce pot fi încheiate printr-un singur contract subsecvent).
– Estimarea valorii celui mai mare contract subsecvent care urmeaza sa fie atribuit pe durata acordului-cadru: 140.100 lei,
– Valoare estimata minima a acordului-cadru: 360.000 lei; valoarea estimata maxima a acordului-cadru: 565.000 lei.
– Valoarea garantiei de participare se raporteaza la valoarea estimata a celui mai mare contract subsecvent şi va fi de 1.400 lei.
2) Lotul 2 (CASCO):
– Estimari ale cantitatilor minime si maxime care ar putea fi solicitate pe durata întregului acord-cadru: minime = 441 autovehicule (cifra reprezinta numarul minim de polite CASCO ce expira pe durata acordului-cadru); maxime = 493 autovehicule (cifra reprezinta numarul maxim de polite CASCO ce expira pe durata acordului-cadru).
– Estimari ale cantitatilor minime si maxime care ar putea face obiectul unui singur contract subsecvent mdintre cele care urmeaza sa fie atribuite pe durata acordului-cadru: minime = 1 autovehicul (cifra reprezinta numarul minim de polite CASCO ce pot fi încheiate printr-un singur contract subsecvent); maxime = 426 (cifra reprezinta numarul maxim de polite CASCO ce pot fi încheiate printr-un singur contract subsecvent).
– Estimarea valorii celui mai mare contract subsecvent care urmeaza sa fie atribuit pe durata acordului-cadru: 572.000 lei.
– Valoare estimata minima a acordului-cadru: 999.000 lei; valoarea estimata maxima a acordului-cadru: 1.499.000 lei.
– Valoarea garantiei de participare este de 5.700 lei.
Contractul va fi finanţat din surse proprii ale regiei şi va fi atribuit în funcţie de oferta cea mai avantajoasă, în care preţul are o pondere de 80%, iar nivelul de asigurare, de 20%.
Conform anunţului de licitaţie, se va organiza şi o licitaţie electronică, la care vor participa doar ofertantii inregistrati in SEAP si care au fost invitati sa-si imbunatateasca ofertele. LE va include 2 runde si o pauza, cu durata de 24 ore, fiecare; prima runda va incepe la 2 zile lucratoare de la instiintarea ofertantilor invitati. Elementele supuse reofertarii sunt „pretul ofertei” si „nivelul de asigurare”.
Termenul limită pentru primirea cererilor de documente sau de acces la documente este data de 4 ianuarie 2018, ora 15.00, iar cel pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare, 10 ianuarie 2018, ora 16.00. Ofertele vor fi deschise în data de 5 februarie 2018.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

tarifele de primă maxime
Asigurări

ASF propune prelungirea HG care stabileşte tarifele de primă maxime pentru polițele RCA

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a propus prelungirea până la 31 decembrie...

Eazy Asigurări
Asigurări

Compania Eazy Asigurări intră pe piața RCA

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a acordat companiei Eazy Asigurări autorizația...

FGA
Asigurări

Denunțarea contractelor de asigurare emise de Euroins. Clarificările FGA

Contractele de asigurare emise de către societatea Euroins Asigurare-Reasigurare SA rămân valabile,...

euroins
Asigurări

CITR: Creanțele scadente ale Euroins însumează, până acum, 600 milioane de lei

CITR a finalizat prima etapă din gestionarea falimentului Euroins, în cele aproximativ...