Contribuabilii au câştigat 40% din procesele intentate ANAF

În 2014, instanţele de judecată au dat câştig de cauză contribuabililor în 480 de cazuri în care Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) le-a stabilit eronat obligaţiile de plată, suma totală depăşind 110 milioane de lei.
Rabla

În total, în 2014, instanţele s-au pronunţat pe fond în 1.247 de cauze având ca obiect deciziile structurilor ANAF de soluţionare a contestaţiilor.

anaf-a-pierdut-40-procesele-contribuabilii-floteauto
ANAF a verificat peste 7.800 de dosare, cu o suma totală contestată de 1,5 miliarde de lei

„Instanţele s-au pronunţat asupra legalităţii şi temeiniciei obligării contribuabililor la plata debitelor şi conformarea faţă de măsurile stabilite de organele fiscale şi menţinute de către structurile de soluţionare a contestaţiilor, hotărând ca suma de aproape 400 de milioane de lei, în 734 de cazuri, a fost corect stabilită în sarcina contribuabililor, în timp ce pentru suma de peste 110 milioane de lei, în 483 de cazuri, au dat câştig de cauză contribuabililor. Pentru suma de 13 milioane de lei instanţele au pronunţat, în 30 de cazuri, alte soluţii”, arată reprezentanţii ANAF.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a verificat anul trecut peste 7.800 de dosare, cu o suma totală contestată de aproape 1,5 miliarde de lei, privind acte administrativ fiscale.

 

„Procentual, soluţiile emise de către structurile de soluţionare a contestaţiilor, pe sume, reprezintă: 52,83% respingere, 5,51% desfiinţare, 6,83% admitere şi 35,83% alte soluţii”, mai spun reprezentanţii Agenţiei.

În categoria „alte soluţii” se regăsesc anularea actelor administrativ fiscale, lipsa competenţei de soluţionare a contestaţiilor, renunţarea de către contribuabil la contestaţie, precum şi suspendarea soluţionarii cauzei pe cale administrativă de  atac.

 

 

Adaugati comentariu