Amânarea plăţii TVA în vamă pentru materialele destinate combaterii pandemiei COVID-19

Guvernul a aprobat, joi, amânarea plăţii TVA în vamă pentru firmele plătitoare de TVA care importă kituri de testare COVID-19, echipamente de protecţie şi dezinfectanţi, echipamente medicale şi medicamente pentru tratarea persoanelor care au contactat virusul.profitul reinvestit

Personalul vamal nu va solicita plata TVA în vamă pentru importurile acestor produse pe toata durata stării de urgenţa şi 30 de zile după încetarea acesteia.

„În acest fel, reducem birocraţia şi încercăm să aducem cât mai multe importuri în ţară ale acestor materiale, fără să stăm să plătim TVA în vamă şi să întârziem acest proces”, a explicat ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, măsura privind amânarea plăţii TVA în vamă.

Taxa aferentă acestor importuri realizate în cursul perioadei fiscale se evidenţiază de către importatori în decontul de TVA, atât ca taxa colectată, cât şi ca taxa deductibilă.

Numărul total al îmbolnăvirilor – 1.292

Un număr de 1.292 de persoane au fost confirmate, până în data de 27 martie 2020, în România, cu noul coronavirus, fiind înregistrate 24 de decese, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

De la ultima informare, au fost înregistrate 263 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Pacienţii recent confirmaţi cu infecţie au vârste cuprinse între 0 şi 94 de ani, precizează GCS.

Dintre persoanele infectate, 115 au fost declarate vindecate şi externate: 53 – la Timişoara, 41 – la Bucureşti, 6 – la Craiova, 6 – la Constanţa, câte 7 – la Iaşi şi 2 Cluj.

Până vineri, 24 de persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 şi cu boli cronice preexistente, internate în spitale din Craiova, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Cluj, Timişoara şi Neamţ, au decedat.

La ATI, în acest moment, sunt internaţi 32 de pacienţi, din care 24 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalţi pacienţi este bună, staţionară.

 

CITEŞTE ŞI:

Bonificaţie de 5% sau 10% pentru firmele care plătesc anticipat impozit pe profit

Ordonanţa de Urgenţă privind suspendarea ratelor la bănci, adoptată. Textul integral

Mitsubishi Corp ar putea cumpăra 10% din acțiunile Renault

 

Adaugati comentariu