Alianța Ford – Volkswagen. Primele acorduri pentru utilitare, conducere autonomă și mașini electrice

Alianța Ford - Volkswagen începe să funcționeze. Cei doi constructori auto au semnat primele acorduri pentru a dezvolta proiecte comune în domeniul vehiculelor comerciale, al conducerii autonome și al mașinilor electrice.Alianța Ford - Volkswagen

După cum a fost anunțat la începutul anului 2019, cei doi mari constructori auto, Ford și Volkswagen, își vor consolida pentru început diviziile de vehicule comerciale. Ei intenționează să producă din 2021 o autoutilitară pentru livrare urbană dezvoltată pe platforma Caddy, care va fi construită de VW.

Ulterior, va fi fabricată o autoutilitară cu sarcină utilă de 1 t, care de data aceasta va fi produsă de Ford.

În plus, un pick-up de gamă mijlocie, proiectat pe platforma Ford Ranger, va fi comercializat, începând cu 2022, de Volkswagen.

În total, alianța Ford – Volkswagen intenționează să producă 8 milioane de unități pentru cele trei viitoare modele.

În același timp, Ford va construi un vehicul electric, începând cu anul 2023, pe platforma Modular Electric Drive (MED) a Volkswagen, producția fiind estimată la aproximativ 600.000 de unități.

Așa cum era de așteptat, în cadrul Alianței, cei doi constructori auto vor colabora cu startup-ul Argo AI, în care au investit, în vederea dezvoltării vehiculelor autonome.

„Această colaborare va reduce costurile de dezvoltare și, prin urmare, va extinde distribuția globală a vehiculelor electrice și a celor utilitate pentru a consolida pozițiile celor două companii”, a declarat Herbert Diess, președintele consiliului executiv al grupului Volkswagen.

 

CITEȘTE ȘI:

Loteria Română se redeschide din 15 iunie. Când au loc primele trageri loto

Bridgestone Duravis All Season, prima anvelopă all-season pentru autoutilitare a companiei japoneze

Cele mai tari jocuri cu mașini

 

Adaugati comentariu