ALD Automotive va plăti 4,9 miliarde de euro pentru achiziţionarea LeasePlan

ALD Automotive, divizia de leasing operațional a grupului francez Societe Generale (SocGen), va plăti 4,9 miliarde de euro pentru achiziţionarea concurentului olandez LeasePlan, tranzacţia ducând la crearea unui nou lider de piaţă pe acest segment şi la creşterea valorii pentru acţionarii SocGen, a anunțat banca după încheierea unui memorandum între cele două părți. Ambele companii sunt prezente și pe piața românească.ALD AUtomotive

În urma acordului de cumpărare va rezulta o nouă entitate extinsă, cu o flotă combinată de aproximativ 3,5 milioane de vehicule, a informat grupul francez.

„Această propusă tranzacţie este un pas major pentru ALD şi pentru grupul Societe Generale. În ultimii zece ani, datorită viziunii pe termen lung şi a execuţiei riguroase, am poziţionat ALD astfel încât să profite de pe urma potenţialului ridicat de creştere de pe piaţa mobilităţii sustenabile”, a afirmat directorul general al SocGen, Frederic Oudea.

Grupul Societe Generale va deţine o participaţie majoritară de 53% în noua entitate formată în urma preluării LeasePlan de către ALD.

ALD Automotive oferă servicii complete de leasing și management al flotei în 43 de țări pentru o bază de clienți formată din corporații mari, IMM-uri, profesioniști și persoane fizice. Cu 6.700 de angajați pe tot globul, compania gestionează 1,7 milioane de vehicule.

Ambiția noastră este pur și simplu să devenim un furnizor de mobilitate durabilă complet integrat și lider global în industria noastră”, a spus CEO ALD Automotive, Tim Albertsen, potrivit unei declarații pe site-ul companiei. Strategia ALD, Move 2025, evidențiază un plan de creștere ambițios. „Ne propunem 2,3 milioane de contracte până în 2025 – datorită ratei noastre de crește compuse de 8% de-a lungul mai multor ani”, a subliniat acesta.

La rândul său, LeasePlan, cu sediul în Olanda, gestionează aproximativ 1,8 milioane de vehicule în 29 de țări și numără aproximativ 6.500 de angajați. Compania s-a angajat să-și asume un rol de lider în tranziția către mobilitatea cu emisii zero și și-a propus obiectivul ambițios de a atinge emisii nete zero în flota sa finanțată până în 2030.

 

CITEȘTE ȘI:

2021, cel mai bun an pentru tranzacțiile cu mașini second hand pe plan intern

CES 2022: Soluțiile conectate și inteligente stimulează creșterea în cadrul Bosch

 

Adaugati comentariu