Advertisement
ALD Automotive
Home Finanţare Leasing operaţional ALD finalizează achiziția LeasePlan. În România, noua companie va fi condusă de Shane Dowling

ALD finalizează achiziția LeasePlan. În România, noua companie va fi condusă de Shane Dowling

ALD Automotive anunță finalizarea cu succes a achiziției a 100% din LeasePlan, unul dintre liderii globali specializați în managementul flotei și în soluții de mobilitate, de la consorțiul condus de TDR CAPITAL.

Această achiziție reprezintă o schimbare majoră, ce situează noul grup în poziția de lider global în mobilitate sustenabilă, cu o flotă totală de 3,3 milioane de vehicule administrate la nivel mondial. Cu forțe unite, ALD Automotive și LeasePlan au în plan să conducă procesul de tranziție către o economie cu emisii scăzute de carbon și să modeleze transformarea digitală a industriei. Noua entitate se va baza pe avantajul de mărime și pe competențele complementare pentru a-și consolida avantajele competitive și pentru a asigura o creștere susținută.

În România, ca urmare a finalizării achiziției, ALD Automotive și LeasePlan vor începe procesul de integrare pentru a deveni o singură companie, sub rezerva aprobării autorităților de reglementare.

Pentru a conduce în România dezvoltarea strategică a entității combinate, Tim Albertsen, Chief Executive Officer al ALD Automotive / LeasePlan, l-a numit pe Shane Dowling (foto), anterior General Manager al ALD Automotive în România, Country Managing Director.

Bogdan Apahidean, Managing Director al LeasePlan în România, a decis să dea curs altor oportunități profesionale în afara companiei. Această numire condiționată intră în vigoare imediat.

Shane Dowling este unul dintre talentele cheie care au fost selectate atât din cadrul ALD Automotive, cât și din LeasePlan, fiind bine poziționat pentru a implementa planul complex de integrare al entității combinate și pentru a genera creșterea strategică vizată în lunile și în anii următori.

Shane Dowling (născut în 1970, de naționalitate irlandeză) a fost numit director general al ALD România în 2019, fiind la al doilea mandat al său. De asemenea, din 2016, este Director Regional Europa Sud-Est, coordonând ALD Automotive în România, Grecia, Turcia și Bulgaria. Shane Dowling s-a alăturat grupului ALD în septembrie 2006, în calitate de International Sales Manager, fiind apoi promovat în funcția de Head of International Sales în 2010. La începutul lui 2011, acesta s-a mutat în România pentru a ocupa poziția de General Manager al ALD Automotive. În 2016, adițional rolului său de Director Regional, a preluat funcția de CEO al ALD Automotive Turcia. Lucrează în industria automotive de peste 25 de ani, iar anterior intrării în grupul ALD, în 2006, a ocupat poziții de conducere în Irlanda, în calitate de General Manager al Johnson and Perrott Fleet Services, precum și Sales and Marketing Executive la Mitsubishi Motors Irlanda.

ALD Automotive / LeasePlan este un jucător global de top în domeniul mobilității sustenabile, oferind servicii de leasing complete, modele de abonament flexibile, servicii de administrare a flotei și soluții de multi-mobilitate, unei baze de clienți formate din companii mari, IMM-uri, persoane fizice autorizate și persoane fizice. Datorită acoperirii extinse, cu prezență directă în 44 de țări, compania își valorifică poziția unică de lider pentru a conduce procesul de tranziție către o economie cu emisii scăzute de carbon și de transformare digitală a industriei, prin soluții de mobilitate inovatoare și servicii bazate pe tehnologie, susținând astfel adoptarea mobilității sustenabile pe scară largă.

Cu 15.700 angajați în întreaga lume, ALD Automotive / LeasePlan administrează o flotă de 3,3 milioane de vehicule
.
Compania, al cărui acționar majorittar este Societe Generale, este listată la Compartimentul A al Euronext Paris.

 

 

CITEȘTE ȘI:

ACEA: Euro 7 va genera costuri de producție directe de până la 10 ori mai mari decât estimările CE

Încărcarea rapidă degradează bateria unui vehicul electric. Studiu Aviloo

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Ayvens
Leasing operaţional

Ayvens, noul brand care reunește ALD Automotive și LeasePlan sub o singură identitate

ALD Automotive I LeasePlan va avea un nou brand global de mobilitate,...

Business Lease
Leasing operaţional

Business Lease promovează vehiculele electrice în cadrul flotelor de afaceri

Vehiculele electrice sunt viitorul mobilității, oferind oportunități inovatoare pentru a reduce emisiile...

ALD
Leasing operaţional

Noul brand ALD | LeasePlan va fi lansat până la sfârșitul anului 2023

ALD | LeasePlan va lansa un nou brand până la sfârșitul anului...

autonom
Leasing operaţional

În primele 6 luni, afacerile Autonom Service au urcat cu 46%, la 350,1 mil. lei

Autonom Services SA, cea mai extinsă rețea de mobilitate din România, raportează...