Airbag revoluționar de la Honda. Video!

Compania Acura, deținută de Honda, va monta pe noua generație TLX un airbag frontal cu trei camere. Foarte probabil, în viitorul apropiat, acest airbag revoluționar își va face apariția și pe modelele Honda.Airbag revolutionar Honda floteauto.ro

Centrele de cercetare și dezvoltare (R&D) de la Honda nu dorm. La nivel global, Honda a investit în munca centrelor R&D 1,8 miliarde de euro în 2019, iar o bună parte din această sumă s-a dus pe studierea comportamentului la impact al modelelor companiei.

Airbag revolutionar Honda floteauto.ro

Și uite-așa a fost dezvoltat un nou airbag frontal, menit să reducă riscul leziunilor creierului în cazul impacturilor frontale ”în unghi”. Pentru că în viața reală impacturile perfect frontale sau perfect laterale ocupă doar o mică pondere din totalul coliziunilor la viteză ridicată.

Trei camere pentru noul airbag revoluționar

Este pentru prima oară când un airbag de această formă este montat pe un autoturism. Acesta are trei camere care se umflă concomitent. Cele două din exterior sunt mai proeminente și au rolul de a ghida capul către centrul airbagului și de a-l proteja de impactul venit din unghi. Între ele este montată o pânză care, la umflarea airbagului, are rolul de a prinde capul ca într-o plasă de salvare, decelerându-l lent. Abia apoi capul intră în contact cu a treia cameră, cea principală (centrală), fără a se lovi violent de aceasta.

Airbagul a fost dezvoltat la divizia R&D din Statele Unite, dar Honda mai deține astfel de centre în Asia, Europa și America de Sud. Totuși, noul desen pare că poate fi implementat doar pentru pasagerul din dreapta, pentru că în filmul de prezentare, airbagul din volan este același clasic airbag care stă ascuns și în butucul volanului tău.

Noul concept de airbag va fi introdus pe Acura TLX model 2021 și așteptăm cu nerăbdare rezultatele testelor crash. Așa cum așteptăm și montarea acestuia și pe viitoarele modele Honda!

Adaugati comentariu