Află cum poţi scăpa de cozi la trecerea frontierei

Pe site-ul Poliţiei de Frontieră poate fi accesată o nouă aplicaţie care configurează traseul către punctele de trecere a frontierei cu valori de trafic scăzute, a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar de poliţie Monica Dajbog.
nadlac-frontiera-floteauto

Pentru românii care vor tranzita punctele de frontieră în aceste zile, pe site-ul Poliţiei de Frontieră a fost introdusă o secţiune unde este afişată media timpilor de aşteptare în toate punctele rutiere de trecere a frontierei, oferind conducătorilor auto posibilitatea de a opta pentru alegerea unui traseu cât mai puţin aglomerat.

Pentru a veni în sprijinul celor care intră sau ies din ţară, începând de astăzi (sâmbătă, 26 decembrie 2015) este funcţională o nouă aplicaţie online, care poate fi accesată de pe orice calculator sau terminal mobil, smartphone sau tabletă, cu acces la internet.

Aplicaţia foloseşte modul de navigaţie furnizat de Google Maps, putându-se configura traseul către un anumit punct de trecere a frontierei ce înregistrează valori de trafic scăzute.

Timpii de aşteptare din punctele de frontieră sunt actualizaţi în timp real, pe aplicaţie apărând trasee de culoare verde – acolo unde timpii de aşteptare sunt de până în 20 de minute, de culoare galbenă – unde timpii de aşteptare sunt între 20 şi 60 de minute şi de culoare roşie – unde timpii de aşteptare sunt de peste 60 de minute.

„În acest fel, oricine deţine un telefon mobil cu acces la internat poate afla din timp care este cel mai bun traseu de urmat pentru a tranzita punctele de trecere a frontierei, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară, a precizat Monica Dajbog.

Purtătorul de cuvânt al MAI a precizat că, în această săptămână, peste 1,2 milioane de persoane au tranzitat punctele de trecere a frontierei României.

Adaugati comentariu