Advertisement

transporturi
Home Transporturi Afacerile din transporturi, în scădere cu 2,1% în aprilie 2021 față de martie

Afacerile din transporturi, în scădere cu 2,1% în aprilie 2021 față de martie

În luna aprilie 2021, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut faţă de luna precedentă, atât ca serie brută cu 0,4%, cât şi ca serie ajustată cu 3,4%, arată datele publicate vineri de Institutul Național de Statistică (INS). În activitățile de transporturi, însă, cifra de afaceri a scăzut cu 2,1%.

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna aprilie 2021, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 0,4%, datorită creșterii cifrei de afaceri din alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+6,6%). Scăderi au înregistrat activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (-8,2%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (-3,1%), activităţile de transporturi (-2,1%) și activităţile de comunicaţii (-2,0%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna aprilie 2021, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 3,4%.

Potrivit INS, în transporturi, afacerile pe serie ajustată au crescut cu 0,7%.

Aprilie 2021 comparativ cu aprilie 2020

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna aprilie 2021, comparativ cu luna aprilie 2020, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 34,4%, datorită creșterii cifrei de afaceri din activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+55,9%), activităţile de transporturi (+47,2%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+34,6%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+23,4%) şi din activităţile de comunicaţii (+11,1%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna aprilie 2021, comparativ cu luna aprilie 2020, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 31,9%.

În transporturi, afacerile pe serie ajustată au crescut cu 44,9%.

Perioada ianuarie – aprilie 2021 comparativ cu perioada ianuarie – aprilie 2020

În primele patru luni din 2021, comparativ cu perioada similara de anul trecut, în termeni nominali, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a crescut pe ansamblu cu 10,7%, datorită creşterilor înregistrate la cifra de afaceri din: activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+20,7%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+18,3%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+10,0%), activităţile de transporturi (+8,9%) şi activitǎţile de comunicaţii (+6,0%).

În perioada ianuarie – aprilie 2021, comparativ cu perioada ianuarie – aprilie 2020, în termeni nominali, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut pe ansamblu cu 9,0%.

În transporturi, afacerile pe serie ajustată, înregistrate în primele 4 luni, au crescut tot cu 8,9%.

 

CITEȘTE ȘI:

A fost semnat contractul pentru finalizarea lucrărilor la Pasajul Doamna Ghica

Cerere de fonduri europene pentru Drumul Expres Cluj – Dej

Drulă: Stațiile de încărcare sunt o cerință pentru autostrăzile finanțate prin PNRR

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Star Taxi
Transporturi

Star Taxi își extinde serviciile în alte patru orașe. Are și un serviciu disponibil pentru companii

Star Taxi, cea mai mare aplicație de transport dezvoltată de o companie...

afacerile din transporturi
Transporturi

Afacerile din transporturi au scăzut cu 6,5 % în primele 2 luni din 2024

În primele două luni din 2024, cifra de afaceri din serviciile de...

Gara de Nord - Gara Progresul
Transporturi

Licitație pentru extinderea magistralei de metrou M4, Gara de Nord – Gara Progresul

Primăria Sectorului 4 din București, în calitate de lider de asociere, alături...

bicicleta
Transporturi

Instituțiile UE se angajează să încurajeze mersul cu bicicleta în întreaga Europă

Uniunea Europeană face încă un pas important în reducerea emisiilor generate de...