Advertisement
Afacerile din transporturi
Home Transporturi Afacerile din transporturi au înregistrat un avans de 16,8% în primul semestru

Afacerile din transporturi au înregistrat un avans de 16,8% în primul semestru

În perioada ianuarie – iunie 2021, cifra de afaceri din serviciile de piață prestate întreprinderilor a crescut atât ca serie brută, cu 16,3%, cât și ca serie ajustată, cu 14,9%, comparativ cu intervalul similar din 2020, arată datele publicate, miercuri, de Institutul Național de Statistică (INS). În activitățile de transporturi, cifra de afaceri a crescut cu 16,8% ca serie brută și cu 16,4% ca serie ajustată.

Conform INS, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2021 comparativ cu perioada similară din 2020, în termeni nominali, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a crescut, în ansamblu, cu 16,3%, datorită creşterilor înregistrate de afacerile aferente activităţilor de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+28,6%), activităţilor de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+23,4%), activităţilor de transporturi (+16,8%), altor servicii furnizate în principal întreprinderilor (+15,4%) şi activitǎţillor de comunicaţii (+7,3%).

În primele 6 luni, comparativ cu același interval de anul trecut, în termeni nominali, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut, în ansamblu, cu 14,9%. In transporturi, avansul a fost de 16,4%.

Iunie 2021 comparativ cu mai 2021

Datele INS arata că afacerile din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna iunie 2021, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, au crescut, în ansamblu, cu 7,2%, datorită creșterii cifrei de afaceri din activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+11,0%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+9,5%) și din activităţile de transporturi (+5,8%).

Activităţile de comunicaţii au scăzut cu 0,7%, iar activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe au rămas la același nivel.

Afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată, în luna iunie 2021, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, au crescut, în ansamblu, cu 2,1%. In transporturi, avansul a fost de 2,4%.

Iunie 2021 comparativ cu iunie 2020

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna iunie 2021,
comparativ cu luna iunie 2020, în termeni nominali, a crescut, în ansamblu, cu 26,1%, datorită creșterii cifrei de afaceri din activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+43,8%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei şi activităţile de transporturi (+29,9%) fiecare, alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+25,3%)şi din activităţile de comunicaţii (+9,7%).

Afacerile din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată, în luna iunie 2021, comparativ cu luna iunie 2020, în termeni nominali, au crescut, în ansamblu, cu 25,2%. In transporturi, avansul a fost de 30%.

 

CITEȘTE ȘI:

Garanții de la stat. S-a dat startul programului IMM Leasing 2021

Contract semnat pentru Lotul 4, ultimul, de pe Drumul Expres Craiova – Piteşti

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Afacerile din transporturi
Transporturi

Afacerile din transporturi, în creștere cu 9,4% în primele 9 luni

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a...

Blue
Transporturi

Blue, aplicația de ride-hailing dezvoltată de Autonom, intră pe piața călătoriilor urbane cu 100 de autovehicule Tesla

Blue, brandul românesc, parte din cea mai extinsă rețea de mobilitate din...

Transportul public
Transporturi

Transportul public rămâne în continuare facilitatea cea mai importantă pentru angajați

Transportul public rămâne în continuare facilitatea cea mai importantă indiferent de generaţie,...

Strategia Naţională a Hidrogenului
Transporturi

„Strategia Naţională a Hidrogenului”. Care sunt modurile de transport vizate

Ministerul Energiei a lansat în dezbatere proiectul privind „Strategia Naţională a Hidrogenului”,...