Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete, în creștere cu 6,5%

Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut, în primele 11 luni ale anului trecut faţă de aceeași perioadă a anului precedent, atât ca serie brută - cu 6,5%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate - cu 5,5%, arată datele publicate joi de Institutul Național de Statistică (INS).
afacerile

Astfel, în perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2022, comparativ cu același interval din anul anterior, creșterea afacerilor din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a fost influențată de avansul cifrei de afaceri la: comerţul cu autovehicule (+7,8%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+6,4%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+6,0%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+1,3%).

Noiembrie 2022 comparativ cu octombrie 2022

Potrivit datelor INS, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna noiembrie 2022, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 5,7%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+8,7%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+3,7%). Scǎderi au înregistrat comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (- 5,4%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-1,1%).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2022, comparativ cu luna precedentă, s-a înregistrat o creştere cu 2,1%.

Noiembrie 2022 comparativ cu noiembrie 2021

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna noiembrie 2022, comparativ cu luna noiembrie 2021, a înregistrat o creştere cu 17,3%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+27,4%) și la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+9,1%). Scăderi s-au înregistrat la: comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-2,0%) și activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-0,9%).

Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2022, a înregistrat o creştere cu 16,3% în noiembrie 2022 faţă de luna similară 2021.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Bilanț negativ: 15 proiecte rutiere de aproape 900 km, reziliate sau anulate în ultimul an

Finanţare BEI pentru investiţii în domeniul siguranţei rutiere. Valoarea contractului, 50 mil. euro

 

 

 

Adaugati comentariu