Afacerile din comerțul cu autovehicule
Home Miscellanea Business Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete, în creștere cu 6,5%

Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete, în creștere cu 6,5%

Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au crescut, în primele 11 luni ale anului trecut faţă de aceeași perioadă a anului precedent, atât ca serie brută – cu 6,5%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate – cu 5,5%, arată datele publicate joi de Institutul Național de Statistică (INS).

Astfel, în perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2022, comparativ cu același interval din anul anterior, creșterea afacerilor din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a fost influențată de avansul cifrei de afaceri la: comerţul cu autovehicule (+7,8%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+6,4%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+6,0%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+1,3%).

Noiembrie 2022 comparativ cu octombrie 2022

Potrivit datelor INS, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna noiembrie 2022, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 5,7%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+8,7%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+3,7%). Scǎderi au înregistrat comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (- 5,4%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-1,1%).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2022, comparativ cu luna precedentă, s-a înregistrat o creştere cu 2,1%.

Noiembrie 2022 comparativ cu noiembrie 2021

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna noiembrie 2022, comparativ cu luna noiembrie 2021, a înregistrat o creştere cu 17,3%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+27,4%) și la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+9,1%). Scăderi s-au înregistrat la: comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-2,0%) și activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-0,9%).

Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2022, a înregistrat o creştere cu 16,3% în noiembrie 2022 faţă de luna similară 2021.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Bilanț negativ: 15 proiecte rutiere de aproape 900 km, reziliate sau anulate în ultimul an

Finanţare BEI pentru investiţii în domeniul siguranţei rutiere. Valoarea contractului, 50 mil. euro

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

afacerile din comerţul
Business

Afacerile din comerţul auto-moto, în creștere cu 3,5% în primele două luni

Afacerile din comerţul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor s-au majorat...

porturile
Business

Mii de mașini electrice aglomerează porturile europene. Majoritatea provin din China

Importurile de vehicule electrice aglomerează porturile europene, astfel că mai mulți producători...

Stellantis
Business

Stellantis: Salariul lui Carlos Tavares ajunge la 36,5 mil. euro. Acționarii, îndemnați să-l refuze

În timp ce salariul de 36,5 milioane de euro al lui Carlos...

Afacerile din comerţul
Business

Afacerile din comerţul auto-moto au crescut cu doar 1% în ianuarie 2024

Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut, în luna ianuarie...