Finanţare BEI pentru investiţii în domeniul siguranţei rutiere. Valoarea contractului, 50 mil. euro

BEI

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, contractul de finanţare încheiat cu Banca Europeană de Investiţii (BEI), în valoare de 50 de milioane de euro, destinat realizării de investiţii prioritare în domeniul siguranţei rutiere.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, în 89 de locaţii urmează să fie construite, între altele, pasaje subterane sau supraterane şi sensuri giratorii.

„Astăzi a fost aprobat şi proiectul de lege prin care a fost aprobat contractul de finanţare investiţii prioritare în domeniul siguranţei rutiere în România, un contract între România şi Banca Europeană de Investiţii (BEI), cu o valoare de 50 de milioane de euro. Vor fi realizate în 89 de locaţii pasaje sub- sau supraterane, sensuri giratorii şi alte locaţii cu măsuri de canalizare, semnalizare, costul total al proiectului fiind de aproximativ 100 de milioane de euro, sumă la care se adaugă şi TVA. Implementarea acestui contract va fi asigurată de Ministerul Transportului şi Infrastructurii, prin intermediul CNAIR”, a precizat Dan Cărbunaru, la finalul şedinţei Guvernului de miercuri.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Piața de fuziuni și achiziții din România, la un nivel record în 2022. Analiză Deloitte

Cele mai mari 500 de afaceri de familie din lume. BMW, Ford și Bosch, în Top 15

 

 

 

Adaugati comentariu