Afacerile din comerţul cu autovehicule
Home Miscellanea Business Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete, în creştere cu 15,8%

Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete, în creştere cu 15,8%

Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au crescut, în primele şapte luni, cu 15,8% ca serie brută și cu 17,2% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, potrivit datelor anunțate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Potrivit INS, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat un avans de 15,8% în primele şapte luni din 2023, influenţat de creşterea afacerilor la: comerţul cu autovehicule (+27,2%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+2,5%) şi comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+1,9%). Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor a scăzut cu 7,7%.

În perioada ianuarie – iulie 2023, afacerile din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, au crescut cu 17,2%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna iulie 2023, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o diminuare cu 7,6%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-11,9%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-5,5%) şi la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-1,3%). În achimb, comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule a crescut cu 2,4%.

Datele INS mai arată că volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2023, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 0,4%.

Pe de altă parte, afacerile din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna iulie 2023, comparativ cu luna iulie 2022, au consemnat un avans cu 12,7%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+24,1%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+3,4%). Scăderi au înregistrat activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-11%) şi comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-3%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2023, a înregistrat o creştere cu 18,1% faţă de iulie 2022.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

România are nevoie de măsuri urgente pentru a îmbunătăți siguranța rutieră

Renault își completează gama de vehicule utilitare 100% electrice cu Noul Trafic VAN E-Tech electric

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Brand Finance Romania 50
Business

Brand Finance Romania 50. Dacia recâștigă prima poziție în fața eMAG

Brandul Dacia, cu o valoare de brand în creștere cu 30%, la...

digitală
Business

Criza talentelor în era digitală devine preocuparea nr. 1 la vârful companiilor

În contextul noilor provocări oferite de inovația digitală și de apariția tehnologiilor...

program
Business

Ce îşi doresc românii de la locul de muncă? Săptămâna de lucru de 4 zile și un program flexibil şi hibrid

Managerii vor program flexibil şi hibrid, iar angajaţii fără funcţie de conducere...

Business

Natalie Thompson va conduce reprezentanța Mercedes-Benz din România

Reprezentanța Mercedes-Benz din România își schimbă conducerea. CEO devine Natalie Thompson, iar...