Afacerile din comerţul cu autovehicule și motociclete au crescut cu 25,8% în primele 10 luni

În primele 10 luni ale anului comparativ cu perioada similară din 2020, afacerile din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri mai mare cu 25,8%, arată datele publicate miercuri de Institutul Național de Statistică (INS).
afacerile

Potrivit INS, rezultatul la 10 luni a fost influențat de creşterea cifrei de afaceri la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+40,2%), comerţul cu autovehicule (+28,1%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+22,6%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+20,3%).

În perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2021, comparativ cu intervalul similar din 2020, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut cu 24,6%.

Octombrie 2021 comparativ cu septembrie 2021

Afacerile din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna octombrie 2021, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 0,5%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-11,2%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-6,2%) şi la comerţul cu autovehicule (-0,2%). Comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule a crescut cu 2,6%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată, în luna octombrie 2021, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 0,1%.

Octombrie 2021 comparativ cu octombrie 2020

Afacerile din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna octombrie 2021, comparativ cu luna octombrie 2020, a înregistrat o creştere cu 10,1%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+27,2%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+14,6%), comerţul cu autovehicule (+7,9%) și la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+6,6%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată, în luna octombrie 2021, a înregistrat o creştere cu 13,5% faţă de luna octombrie 2020.

Cifra de afaceri netă reprezintă veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referinţă, provenite atât din activitatea principală, cât şi din activităţile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri netă nu include TVA şi veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.

 

CITEȘTE ȘI:

Toyota investește 70 de miliarde de dolari pentru a-și electrifica flota

Proiectantul Autostrăzii Comarnic – Brașov a redus cu 3 luni termenul de predare a Studiului de Fezabilitate

 

Adaugati comentariu