Afacerile din comerţul cu autovehicule au crescut cu 4,5% în primele 6 luni

Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au crescut, pe serie brută, cu 4,5%, înprimele șase luni faţă de perioada similară din anul anterior, potrivit datelor publicate vineri deInstitutul Naţional de Statistică.
Afacerile din comerţul cu autovehicule

Astfel, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2022 comparativ cu intervalul similar din 2021, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri mai mare cu 4,5%, influenţată de creşterea cifrei de afaceri la: comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+8,4%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+5,6%), comerţul cu autovehicule (+2,9%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+2,8%).

În primle șase luni, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 1,8%.

Iunie 2022 comparativ cu mai 2022

Afacerile din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna iunie 2022, comparativ cu luna precedentă, au înregistrat o creştere cu 0,3%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+11,2%) şi la comerţul cu autovehicule (+2,2%).

Scăderi au fost consemnate în comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-4%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-1,9%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată, în luna iunie 2022, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 0,4%.

Iunie 2022 comparativ cu iunie 2021

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna iunie 2022, comparativ cu luna iunie 2021, a înregistrat o creştere cu 0,8%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+1,8%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+1,4%) şi la comerţul cu autovehicule cu (+0,9%).

Activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor au înregistrat o scădere cu 2,3%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată, în luna iunie 2022, a înregistrat o scădere cu 1,6% faţă de luna iunie 2021.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Vânzările de mașini noi ”verzi” le-au depășit, în primele 7 luni, pe cele de mașini diesel

Creștere cu 24,8% pentru afacerile din transporturi în primele 6 luni

 

 

 

Adaugati comentariu