leasing operaţional
Home Afacerile din comerţul auto-moto, creştere de 0,9%

Afacerile din comerţul auto-moto, creştere de 0,9%

Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au înregistrat în martie 2018 o creştere cu 0,9%, comparativ cu luna similară a anului trecut.

Datele Institutului National de Statistica (INS), arată că, în martie 2018, fata de aceeasi luna din 2017, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul auto-moto a urcat cu 0,9% ca serie brută şi cu 3,5% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate. Avansul a fost susţinut de creşterile înregistrate în comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+21,9%) şi în comerţul cu autovehicule (+9,5%). Scăderi au înregistrat activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-14,5%) şi comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-7,6%).

Faţă de luna precedentă, în martie 2018, afacerile din comerţul auto-moto au înregistrat un avans cu 18,9% ca serie brută, datorat creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+20,2%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+20%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+15,6%) şi la activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (+11,4%). Ca serie ajustată în functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna martie 2018, comparativ cu luna precedenta, comertul auto-moto a inregistrat o scadere cu 0,5%.

În perioada ianuarie-martie 2018 comparativ cu intervalul similar de anul trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amanuntul, întreţinerea si repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 6,2%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese si accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+23,5%), comerţul cu autovehicule (+14%) şi la activităţile provenite din comerţul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+0,7%). Scăderi au fost înregistrate la intreţinerea şi repararea autovehiculelor (-8,1%) ai la comertul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-0,9%). Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucratoare şi de sezonalitate, in primele trei luni ale anului, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2017, afacerile din comerţul auto-moto au crescut cu 7,6%.

Reamintim că afacerile în comertul cu autovehicule s-au majorat, în 2017, cu 11,1% faţă de anul precedent, în special ca urmare a rezultatelor înregistrate în comercializarea motocicletelor şi a pieselor aferente, unde a avutloc o creştere de 50,6%. Datele INS mai arată că, pe lângă comertul cu motociclete, un aport important la avansul cifrei de afaceri în 2017 l-au mai avut şi creşterile înregistrate la întreţinerea şi repararea autovehiculelor(+22,9%), comerţul cu autovehicule (+10,4%) şi comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+7,3%).

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Avrig
Infrastructură

Constructor desemnat pentru tronsonul Boiţa – Avrig – Mârşa, parte din Autostrada Sibiu – Făgăraş

Constructorul turc Makyol Insaat Sanayi Turizm Ve Ticaret a câştigat contractul pentru...

Autoturisme

Dacia a comercializat deja 100.000 de mașini prin programul UP&GO

Programul Dacia UP&GO, lansat în septembrie 2021, a atras deja peste 100.000...

Miercurea Nirajului - Leghin
Infrastructură

Un pas înainte pe secțiunea Miercurea Nirajului – Leghin, parte din Autostrada Unirii A8

Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor a avizat indicatorii tehnico-economici ai secțiunii Miercurea...

fiscal
Fiscalitate

Cele mai importante propuneri de modificare a Codului Fiscal explicate de consultanții de la Deloitte. Când intră în vigoare

Proiectul de Lege publicat în data de 19 septembrie 2023 privind unele...