Afacerile din activitățile de transporturi, în creștere cu 21,8% în primele 4 luni

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut, ca serie brută, cu 23,5% în primele 4 luni, comparativ cu perioada similară din 2021, arată datele publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).  Afacerile din transporturi, serie brută, au avansat cu 21,8%.
Polonia

Conform INS, în perioada 1 ianuarie – 30 aprilie 2022 comparativ cu perioada similară de anul trecut, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 23,5%, datorită creşterilor înregistrate la cifra de afaceri din: activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+40,9%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+22,2%), activităţile de transporturi (+21,8%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+21,4%) şi activitǎţile de comunicaţii (+9,7%).

În primele 4 luni comparativ cu acelați interval din 2021, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 23%. În transporturi, avansul a fost de 21,9%.

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna aprilie 2022, comparativ cu luna precedentă, a scăzut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 5,3%, ca urmare a scăderii cifrei de afaceri din activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (-8,9%), activităţile de transporturi (-7,5%), activităţile de comunicaţii (-4,1%) şi din alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (-2,3%). Activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe au crescut cu 0,3%.

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna aprilie 2022, comparativ cu luna precedentă, a scăzut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 0,7%. În transporturi, scăderea a fost de 2,3%.

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna aprilie 2022, comparativ cu luna aprilie 2021, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 20,1%, datorită creşterii cifrei de afaceri din activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+40,9%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+24%), activităţile de transporturi (+19,5%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+17,1%) şi din activităţile de comunicaţii (+5,5%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna aprilie 2022, comparativ cu luna aprilie 2021, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 20,4%. În transporturi, creșterea a fost de 21,3%.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Management de flotă. Cinci sfaturi pentru a reduce consumul de combustibil

Acord cu Republica Moldova pentru consolidarea podului rutier de frontieră Galaţi – Giurgiuleşti

 

 

Adaugati comentariu