Afacerile din activitățile de transporturi, în creștere cu 10,8% în luna februarie față de ianuarie

În luna februarie 2021, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 4,7%, cât şi ca serie ajustată cu 0,4%, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS). În activitățile de transporturi, cifra de afaceri a crescut cu 10,8%.transporturi

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor serie brută în luna februarie 2021, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 4,7% datorită creșterii cifrei de afaceri din activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+20,5%), activităţile de transporturi (+10,8%), activităţile de comunicaţii (+2,5%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+2,0%) și din alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+0,9%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna februarie 2021 comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 0,4%.

În transporturi, cifra de afaceri serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut cu 2,8% în februarie 2021 comparativ cu luna precedentă.

Februarie 2021 comparativ cu februarie 2020

Potrivit INS, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor serie brută în luna februarie 2021, comparativ cu luna februarie 2020, în termeni nominali a scăzut pe ansamblu cu 0,2%.

În activitățile de transporturi, scăderea a fost de 4,1%.

Creşteri au înregistrat activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+15,5%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+3,0%) şi activităţile de comunicaţii (+1,2%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate în luna februarie 2021, comparativ cu luna februarie 2020, în termeni nominali a scăzut pe ansamblu cu 0,1%.

În transporturi, cifra de afaceri serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a scăzut cu 1,6% în luna februarie 2020 comparativ cu luna similară de anul trecut.

Ianuarie – februarie 2021 comparativ cu ianuarie – februarie 2020

În primele două luni din 2021, comparativ cu perioada similară de anul trecut, în termeni nominali, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor serie brută a crescut pe ansamblu cu 0,4%, datorită creşterilor înregistrate la cifra de afaceri din activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+16,6%), activitǎţile de comunicaţii (+2,5%) şi alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+0,3%).

Scăderi au înregistrat activităţile de transporturi (-5,8%) şi activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (-1,3%).

În perioada 1 ianuarie -28 februarie 2021, comparativ cu aceeași perioadă din 2020, în termeni nominali, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut pe ansamblu cu 0,1%.

În transporturi, cifra de afaceri serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a scăzut cu 3,5% în primele două luni din 2021 comparativ cu intervalul similar de anul trecut.

Cifra de afaceri reprezintă veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referinţă, provenite atât din activitatea principală, cât şi din activităţile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri nu include TVA şi veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.

 

CITEȘTE ȘI:

Trafic reluat pe Autostrada Soarelui A2 între km 33+100 – km 27+150

Tentativă de pishing folosind identitatea vizuală a companiei de curierat Fan Courier

Tesla amână iarăși deschiderea mega-fabricii de lângă Berlin

 

 

Adaugati comentariu