Aceasta este Kia XCeed

Coreenii dezvăluie în premieră mondială noul CUV compact Kia XCeed, situat în gamă între Stonic și Sportage. 
Kia XCeed fata

Ce este un CUV? Este un Crossover Utility Vehicle, adică ceva între un SUV și un hatch. Noul model se situează în gama Kia între Stonic și Sportage și are același ampatament cu celelalte versiuni Ceed (2.650 mm). Totuși, consolele față și spate sunt lungite cu 25 mm (la 905 mm) și, respectiv, cu 60 mm (la 840 mm). Astfel, Kia XCeed are lungimea de 4.395 mm (+85 mm față de Ceed) și înălțimea de 1.490 mm (+43 mm).

CUV-ul vine standard cu jante de 16 inci și opțional cu unele de 18 inci. Garda la sol atinge 17,4 cm cu jantele mici și 18,4 cm cu cele mari (cu până la 42 mm peste Ceed). Luneta puternic înclinată, protecțiile extinse din plastic și prizele de aer supradimensionate adaugă dramatism exteriorului. Clienții pot alege din 12 nuanțe exterioare diferite, printre care și Quantum Yellow, unică în gama Ceed.

Kia XCeed spate

Poziția de conducere este mai înaltă cu 42 mm decât la Ceed, ușurând accesul, iar noua combinație negru-galben din interior (pachet opțional) insuflă sportivitate. Volumul portbagajului atinge 426 l (+32 l față de Ceed), capacitate care se poate extinde la 1.378 l la rabatarea spătarului fracționat 40/20/40 al banchetei.

Citește aici testul cu Kia Ceed Sportswagon 1.4 T-GDi 7DCT

Kia XCeed primește opțional un sistem multimedia UVO Connect, cu display central tactil de 10,25 inci și SIM propriu, pentru accesul în timp real la știri, informații din trafic, locuri libere de parcare, hoteluri, restaurante, etc. Totodată, sistemul permite conectarea simultană a mai multor dispozitive mobile prin Bluetooth. Alternativa mai ieftină este sistemul multimedia cu display de 8 inci, care este, de asemenea, compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto. Totodată, opțional există și un instrumentar digital Supervision de 12,3 inci, cu diagonală de 12,3 inci și rezoluție de 1.920×720 pixeli. Versiunile mai ieftine vor avea panouri digitale color de 4,2 inci și monocrom 3,8 inci.

Bord Kia XCeedSistemele de asistență includ pilot automat adaptiv cu funcție stop & go, asistent de unghi mort, alertă la iminența unui accident, urmată de frânare automată, asistent la parcare, asistent de bandă și fază lungă automată.

În premieră pe un model Ceed, amortizoarele față sunt prevăzute la interior cu opritoare din cauciuc care plutesc în lichidul hidraulic și oferă un confort crescut pe șosele cariate. Arcurile sunt mai moi decât la Ceed cu 7% pe spate și cu 4% pe față, pentru confort sporit. Există și două moduri de conducere, Normal și Sport, selectabile din butonul Drive Mode Select.

Citește aici testul cu Kia Ceed 1.6 DSH HP

Gama de motoare este compusă din trei unități turbo pe benzină (T-GDi) și două diesel Smartstream. Astfel, în ofertă apar micul 1.0 T-GDi în 3 cilindri (120 CP și 172 Nm), urmat de 1.4 T-GDi (140 CP și 242 Nm), în timp ce în vârful gamei de benzinare se află  agregatul 1.6 T-GDi de 204 CP și 265 Nm. Dieselul de 1.6 l este oferit în două trepte de putere (115 și 136 CP). Cu excepția motorului de bază, 1.0 T-GDi, toate celelalte pot fi cuplate opțional la transmisia automată cu 7 trepte și dublu ambreiaj. În 2020 va fi lansată și o versiune plug-in.

 

 

Adaugati comentariu