Advertisement

Bacău
Home Finanţare Fonduri publice A început cursa pentru 25.000 euro/start-up. Pot participa şi antreprenori din industria auto

A început cursa pentru 25.000 euro/start-up. Pot participa şi antreprenori din industria auto

Cel puţin 42 de antreprenori vor beneficia, în perioada următoare, de o subvenţie individuală de maximum 25.000 de euro pentru înfiinţarea de noi întreprinderi, în urma unui concurs de planuri de afaceri demarat în cadrul Proiectului IDEAL.

Concursul a debutat luni, se va încheia în primele zile din luna iunie şi este deschis celor 420 de beneficiari înscrişi în grupul ţintă din Proiectul „IDEAL – Investim inteligent pentru Dezvoltare Economică, Antreprenorială şi Locuri de muncă”. Pentru a putea participa la concurs, candidaţii trebuie să fi fost admişi la concursul de idei de afaceri şi să participe la cursurile de competenţe antreprenoriale organizate în cadrul proiectului.

Întreprinderile nou înfiinţate vor funcţiona în unul dintre domeniile de activitate prioritare în România, respectiv turism şi ecoturism, textile şi pielărie, lemn şi mobilă, industrii creative, industria auto, tehnologia informaţiilor, sănătate şi produse farmaceutice, energie şi management de mediu, dar şi bioeconomie.

antreprenori-industria-auto-startup-floteauto
Cel puţin 42 de antreprenori vor beneficia de o subvenţie individuală de maximum 25.000 de euro

„Vor fi create astfel minim 84 de locuri de muncă, câte două în fiecare întreprindere, în regiunile Bucureşti-Ilfov şi Sud-Vest Oltenia. Conform regulamentului proiectului, este necesar ca peste 51 la sută dintre viitorii antreprenori să fie studenţi, iar locurile de muncă nou create va trebui menţinute cel puţin şase luni după finalizarea investiţiei„, a anunşat Cristina Mănescu, managerul proiectului şi director al Fundaţiei Centrul pentru Educaţie Economică şi Dezvoltare în România – CEED, citată de Agepres.

Potrivit acesteia, Proiectul IDEAL se adresează în total unui grup de minimum 420 de persoane din regiunile amintite, cofinanţarea fiind asigurată din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013.

„Într-o piaţă tot mai competitivă, în care tinerii se confruntă cu multe dificultăţi şi provocări, credem că susţinerea iniţiativei private este cheia unei dezvoltări sănătoase de la nivel individual, până la nivelul economiei în ansamblu. Vrem să ajutăm tinerii să îşi transforme idealurile în afaceri de succes, viabile pe termen lung”, a conchis Cristina Mănescu.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Rabla Plus
Flotă verdeFonduri publice

Începe o nouă etapă de înscrieri în Programul Rabla Plus 2024

Începând de luni, 22 iulie 2024, ora 10:00, Administrația Fondului pentru Mediu...

Primăria Sectorului 3
Flotă verdeFonduri publice

Primăria Sectorului 3 și-a bugetat 3,1 mil. lei pentru achiziționarea a 28 de vehicule electrice

Primăria Sectorului 3 al Capitalei a lansat licitația pentru achiziția unui număr...

baterii
Fonduri publice

Primăria Bârlad achiziționează 11 autoturisme electrice, prin programul Rabla Plus

Primăria municipiului Bârlad intenționează să achiziționeze un număr de 11 autoturisme electrice,...

CAFE
Fonduri publice

Primăria Galați își cumpără o flotă de 15 mașini electrice

Primăria Galați își cumpără o flotă de 15 mașini electrice, prin programul...