A demarat programul guvernamental pentru companii mari

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat începerea programul guvernamental pentru companii mari, termenul limită până la care societăţile se pot înscrie fiind data de 30 noiembrie 2020.
companii mari

„Veşti foarte bune pentru companii! A început programul guvernamental pentru susţinerea companiilor mari! Aşa cum am promis, nu lăsăm pe nimeni în urmă”, a afirmat Florin Cîţu.

Programul se derulează prin EximBank, beneficiarii fiind companii mari şi IMM cu cifra de afaceri peste 20 milioane de lei (în 2019), care nu erau în dificultate la data de 31 decembrie 2019.

Pentru a fi eligibile, companiile nu trebuie să fi avut decizii de recuperare a unui ajutor de stat sau deciziile emise au fost executate. De asemenea, solicitantul nu trebuie să se afle în executare silită, închidere operaţională, dizolvare, lichidare sau administrare specială şi nu înregistrează datorii restante la bugetul general consolidat al statului ne-reglementate.

Totodată, potenţialul beneficiar nu trebuie să afle în litigiu cu EximBank sau cu Ministerul Finanţelor Publice.

Termenul limită până la care companiile interesate se pot înscrie în program este 30 noiembrie 2020.

Plafonul alocat programului pentru companii mari este de 8 miliarde de lei, cu efect de multiplicare în economie de aproape 28 de miliarde de lei.

 

CITEȘTE ȘI:

Costuri mai mici pentru proiectul Drumului Expres Brăila – Tulcea

Ford Craiova întrerupe producția pentru o zi în secţia de motoare

Întârzieri nejustificate în proiectul Autostrăzii A8, tronsonul Târgu Mureș – Târgu Neamț

 

Adaugati comentariu