Advertisement

taximetrie
Home Transporturi Autorizaţia de transport şi licenţa de taxi, obligatorii în Capitală

Autorizaţia de transport şi licenţa de taxi, obligatorii în Capitală

Primarul general al Capitalei a făcut, în cadrul unei şedinţe organizate la sediul Municipalităţii, noi precizări cu privire la demersurile administraţiei municipiului Bucureşti de a asigura un serviciu de taximetrie la standarde europene, arătând că măsurile aprobate în ultima şedinţă a CGMB au intrat deja în vigoare.

„Vreau să reafirm hotărârea Primăriei Municipiului Bucureşti de a asigura un serviciu de taximetrie la standarde europene de civilizaţie şi confort, indiferent că vorbim de taximetrişti cu licenţă sau de cei care activează prin intermediul aplicaţiilor. Toţi trebuie să respecte regulile stabilite în favoarea clienţilor, adică a cetăţenilor. Măsurile aprobate în ultima şedinţă de consiliu au intrat deja în vigoare”, a declarat Gabriela Firea.

Primarul Capitalei a reamintit faptul că toate companiile care prestează servicii de transport persoane trebuie să obţină autorizaţia de transport şi licenţa de taxi, în aşa fel încât Municipalitatea să poată garanta calitatea acestor servicii:

„Atrag atenţia Poliţiei Locale că trebuie să îşi facă datoria. Aşa cum recent a decis şi Curtea Europeană pentru Justiţie, serviciul de transport persoane prin intermediul aplicaţiilor de pe internet reprezintă un serviciu de taximetrie mascat, ceea ce este ilegal. Aceste firme trebuie să intre în legalitate şi să îşi depună documentele pentru a obţine autorizaţia de transport şi licenţa de taxi. În acest fel, noi garantăm că maşinile sunt verificate tehnic, iar conducătorii auto au pregătirea necesară şi comportamentul adecvat. Atrag de asemenea atenţia taximetriştilor cu licenţă ca o pot pierde dacă nu respectă regulile şi legislaţia existente, inclusiv ultimele măsuri: plată prin POS sau online, posibilitatea rezervării prin aplicaţie online, comportament civilizat, limbaj şi ţinuta decente”, a adăugat primarul general al Capitalei

În acest context, edilul şef a anunţat că acei taximetrişti care nu au posibilitatea achiziţionării unei aplicaţii, vor putea primi de la Primăria Municipiului Bucureşti o aplicaţie pe care Compania Municipală de Management al Traficului o va finaliza.

Inspectorii din cadrul Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, împreună cu Poliţia Rutieră a Municipiului Bucureşti, au efectuat o serie de verificări în special în noaptea de 31 spre 1 a anului 2018 fiind controlaţi 94 de conducători taxi. Având în vedere condiţiile neconforme, au fost aplicate amenzi în valoare de 39.000 de lei, fiind identificaţi 6 conducători de taxi care nu aveau autorizaţii.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Afacerile din transporturi
Transporturi

Afacerile din transporturi au scăzut cu 5,7% în primul semestru din 2024

În primele șase luni din acest an, faţă de perioada corespunzătoare din...

Marele Bazar de la Istanbul
Transporturi

Destinații de vacanță: Marele Bazar de la Istanbul

Un patrimoniu cultural deosebit de important, Marele Bazar de la Istanbul are...

afacerile din transporturi
Transporturi

Afacerile din transporturi au scăzut cu 4,6% în primele 5 luni din 2024

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a...

motorină
CarburanţiTransporturi

Pentru transportatori, subvenția destinată accizei la motorină crește la 20 de bani/litru

În ședința de Executivului de miercuri, a fost aprobată Hotărârea de Guvern...