8 oferte depuse pentru proiectarea și construcția primilor 24,4 km din Autostrada Unirii A8

Un număr de opt oferte au fost depuse până joi, 27 aprilie 2023, termenul limită în procedura de atribuire a contractului, pentru proiectarea și execuția lucrărilor de construcție a Autostrăzii Unirii A8 Târgu Mureș - Târgu Neamț, Secțiunea I, Târgu Mureș - Miercurea Nirajului și legătura la Autostrada A3, a anunțat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).Autostrada Unirii A8

Potrivit CNAIR, au fost primite oferte de la companii din România, Austria, Italia, Ungaria și Turcia:

  1. Asocierea Duna Group International (lider de asociere) – A-HID Zrt. – ING Service – Duna Construcții RO (Ungaria-Romania)
  2. Maykol Insaat Sanayi Turism Ve Ticaret (Turcia)
  3. Mapa Insaat Ve Ticaret (Turcia)
  4. Nurol Insaat Ve Ticaret (Turcia)
  5. Asocierea Ozaltin Insaat Ve Ticaret Ve Sanayi (lider de asociere) – BOG’ART (Turcia-România)
  6. Strabag (Austria)
  7. Tefken Insaat Ve Tesisat (Turcia)
  8. Webuild – Milano (Italia)

Secțiunea I a Autostrăzii Unuirii A8 Târgu Mureș – Târgu Neamț are o lungime de 24,4 km (inclusiv drumul de legatură în lungime de 2,4 km) și o valoare estimată a contractului de 2,95 miliarde de lei, fără TVA.

Perioada de proiectare și execuție a contractului va fi de 30 de luni, din care 6 luni perioada de proiectare și 24 de luni perioada de execuție a lucrărilor, iar perioada de garanție va fi de minim 5 ani, aceasta putând fi majorată de ofertanți până la maxim 10 ani.

Autostrada Târgu Mureș – Târgu Neamț face parte integrantă din rețeaua Pan-European TEN – T Core care traversează România de la vest la est, pe ruta Ungheni Frontieră – Iași – Tg. Neamț – Tg. Mureș – Nădășelu – Suplacu de Barcău – Borș Frontieră.

”În perioada următoare, Comisia de Evaluare va analiza ofertele în conformitate cu prevederile documentației de atribuire și cu legislația în vigoare în domeniul achizițiilor publice”, a transmis CNAIR.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

În pofida pandemiei, cei 5 mari constructori auto europeni și-au dublat profiturile. Cât au câștigat directorii

Primăria Sectorului 1 participă la programul Rabla Local, asigurând finanțare pentru 5.000 de mașini

 

 

 

Adaugati comentariu