Ministerul Finanțelor a finanțat 7 proiecte de investiții pentru cele 3 societăți ale Grupului Renault, în valoare totală de peste 2,242 miliarde lei, care generează un număr de 1.478 de noi locuri de muncă, iar ajutorul de stat acordat este în valoare totală de maximum 644,55 milioane lei, a anunțat instituția.
Proiectele generează contribuții directe la dezvoltarea regională prin plata de taxe și impozite de peste 1,247 miliarde lei.
În prezent, sunt finalizate 5 proiecte de investiții cu o valoare totală de 1,438 miliarde lei, care au generat un număr de 1.178 locuri de muncă, iar ajutorul de stat acordat, este de 436 milioane lei.
Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a vizitat Centrul Tehnic Titu al Grupului Renault, una dintre cele mai importante platforme de cercetare și dezvoltare ale companiei în Europa.
Ministrul a discutat cu echipa de management a Grupului Renault despre situația industriei auto și despre viitoarele proiecte de investiții ale Renault în România, ocazie cu care au fost punctată nevoia unor măsuri suplimentare de stimulare a sectorului de cercetare-dezvoltare, pentru industriile care dezvoltă tehnologii noi și contribuie la competitivitatea țării.
„Dacia-Renault este un exemplu de bune-practici și un investitor important în economia românească. Unul dintre principiile după care mă ghidez, ca ministru al Finanțelor, este acela că investițiile de anvergură în economie generează, pe lângă locuri de muncă și dezvoltarea unui sector foarte important, un efect multiplicator pentru dezvoltarea regională”, a subliniat ministrul Finanțelor.
În cadrul întâlnirii, acesta a reiterat dorința Guvernului să creeze un mediu favorabil pentru dezvoltarea afacerilor și pentru atragerea de noi investiții, atât prin politici fiscale echilibrate, cât și prin susținerea inovației și a digitalizării.
„Trebuie să fim mereu atenți la nevoile mediului de afaceri și la măsurile concrete care generează progres. În acest sens, le-am dat o veste bună. După discuții cu ACAROM, CONCORDIA, AHK și CCIFER, am pregătit un act normativ prin care propunem o măsură de sprijin pentru acest domeniu strategic, prin aplicarea deducerii fiscale pentru cheltuielile de cercetare-dezvoltare, începând cu anul 2024, și pentru companiile care plătesc impozitul minim pe cifra de afaceri. Sper ca proiectul să fie agreat la nivelul coaliției de guvernare și să ajungă în Guvern cât mai repede”, a menționat ministrul Marcel Boloș.
Vizita a inclus și o prezentare a ultimelor inovații tehnologice și a proiectelor de cercetare în curs de dezvoltare la Centrul Tehnic Titu.
CITEȘTE ȘI:
Marca Geely va fi lansată oficial în România pe 20 septembrie 2024
Vehiculele electrice parcurg mai mulți kilometri decât cele termice. Studiu BloombergNEF
Comentați?