Advertisement

Home Administrare flote Asigurări 64% dintre români deţin asigurări, cele mai multe pentru RCA. CASCO nu se regăseşte printre priorităţile şoferilor

64% dintre români deţin asigurări, cele mai multe pentru RCA. CASCO nu se regăseşte printre priorităţile şoferilor

Aproape două treimi dintre români deţin o poliţă de asigurare, cele mai multe pentru RCA, locuinţă şi pensie privată, conform unui studiu realizat de firma Exact Cercetare şi Consultanţă în luna noiembrie.

„Conform studiului cantitativ realizat de Exact Cercetare şi Consultanţă în luna noiembrie pe un eşantion de 1.039 de respondenţi, 64% dintre români deţin în prezent o poliţă de asigurare. Dintre aceştia, cei mai mulţi (58%) deţin o poliţă RCA, 42% o asigurare de locuinţă, iar 28% o asigurare de pensie privată. Este important de subliniat faptul că poliţa CASCO nu se regăseşte printre priorităţile şoferilor, doar 14% dintre români apelând la astfel de poliţe de asigurare”, se spune într-un comunicat al Exact Cercetare şi Consultanţă remis Mediafax.

Chestionaţi în legătură cu companiile de asigurări pe care le cunosc, românii au menţionat Allianz Ţiriac – 92%, urmată de Astra Asigurări şi ING Asigurări, cu 89% şi, respectiv, 88%.

„Privind spre categoria poliţelor de tip CASCO, 34% dintre proprietarii acestora au luat personal decizia de cumpărare, în timp ce 33% au luat această decizie împreună cu cineva”, se mai spune în comunicat.

accidentPotrivit studiului, 22% dintre respondenţii ce deţin poliţe CASCO au apelat la Allianz Ţiriac, iar 14% la Groupama şi, respectiv, Omniasig. „Verificând însă intenţiile viitoare de achiziţie a poliţelor CASCO, se constată o modificare a topului preferinţelor. Astfel, dacă prima şi a doua poziţie sunt în continuare ocupate de Allianz Ţiriac – 21% şi Groupama – 12%, pe poziţia a treia se situează în acest caz Asirom – 11%, Omniasig coborând de pe poziţia a treia pe cea de-a şasea, cu 8%, după Astra Asigurări şi Generali”, se mai spune în comunicat.

Dacă în cazul poliţelor CASCO, circa o treime dintre proprietarii de autoturisme (34%) au luat singuri decizia încheierii poliţei, pentru cele RCA, procentul acestora este aproape dublu, respectiv 66%.

La rândul lor, cei care au luat decizia de cumpărare a unei asigurări de tip RCA împreună cu o altă persoană, se regăsesc în procent de 30%.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de persoane de 1.039 persoane, cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani, rezidente în mediul urban, care au răspuns online la chestionarul Exact Cercetare şi Consultanţă.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

auto
Asigurări

Piaţa poliţelor auto a crescut, anul trecut, la 13 miliarde de lei

Valoarea primelor brute subscrise pentru asigurările auto, RCA şi Casco, s-a situat...

tarifele RCA
Asigurări

Tarifele RCA rămân plafonate până la 30 septembrie 2024

Guvernul a decis prelungirea cu trei luni, până la 30 septembrie 2024,...

casco
Asigurări

Aproximativ 2.000 de notificări de daune în baza polițelor CASCO ca urmare a furtunii de săptămâna trecută

Ca urmare a furtunii de săptămâna trecută, companiile de asigurare membre ale...

auto
Asigurări

Plafonarea tarifelor RCA ar putea fi prelungită până la 30 septembrie 2024

Plafonarea tarifelor RCA ar putea fi prelungită până la 30 septembrie 2024,...