anvelope
Home Administrare flote Anvelope 5 lucruri pe care trebuie sa le cunosti despre setul de anvelope de vara

5 lucruri pe care trebuie sa le cunosti despre setul de anvelope de vara

5 lucruri pe care trebuie sa le cunosti despre setul de anvelope de vara. Modul in care ai grija de masina ta este determinant pentru aspecte ce tin de siguranta in timpul condusului. Exista multiple motive pentru care este important sa acorzi atentie nevoilor autoturismului, printre care cele ce tin de garantia de a te putea baza pe anumite componente, de aspect estetic sau de imbunatatiri constante.

Anvelopele trebuie sa fie schimbate la fiecare trecere de la sezonul rece la cel cald si invers. Astfel, poti avea garantia sigurantei condusului. Iata 5 aspecte pe care trebuie sa le cunosti ce tin de anvelopele de vara:

1. Anvelopele de vara sunt concepute special pentru a putea functiona perfect la temperaturi mari, de minim 7 grade Celsius

Este important sa stii ca anvelopele de vara trebuie schimbate atunci cand afara nu mai corespunde temperatura potrivita pentru modul lor de functionare. Poti sa le utilizezi vara, la peste 7 grade Celsius.

2. Anvelopele de vara nu sunt potrivite pentru iarna, pentru ca materialul din care sunt construite la inghet se face rigid si nu mai are aderenta buna pentru carosabil in timpul anotimpului rece

Materialul din care este construit un cauciuc de vara este nepotrivit pentru iarna, pentru ca inghetul il face rigid si nu mai permite aderenta pe sosea. De aceea esti in pericol atunci cand folosesti anvelopele de vara in timpul perioadei reci.

3. Cauciucurile de vara trebuie sa fie depozitate intr-un loc cu temperatura medie pe toata perioada iernii pentru a nu se deteriora

Daca vei avea grija de anvelopele tale de vara in perioada in care le schimbi cu cele de iarna, atunci le vei putea refolosi anotimpul viitor. Va trebui sa le depozitezi intr-un loc ferit, care sa nu permita acesul la temperaturile extreme negative. De asemenea, este important sa nu stea in zapada. Este bine sa descoperi un loc ferit de inghet, care sa aiba temperatura medie, unde sa le depozitezi pentru cateva luni de zile, cum ar fi un garaj sau un subsol.

4. Daca vrei sa cumperi anvelope de vara ieftine dar de calitate, poti apela la varianta anvelopelor reconstruite

Daca vrei sa ai grija de bugetul tau si sa ai parte de aceeasi calitate a cauciucurilor, atunci opteaza pentru solutia ce tine de anvelopele reconstruite. Acestea sunt perfecte pentru a fi folosite la orice tip de autoturism. Ele folosesc o tehnologie de ultima generatie, care permite reconstruirea anvelopei o singura data. Astfel, vei avea un cauciuc rezistent, perfect pentru drumurile pe care le faci. Cumpara anvelope de vara ieftine si bucura-te de o investitie mica financiara.

5. Ai grija sa alegi setul de anvelope de vara potrivite pentru dimensiunile autoturismului sau viteza pe care vrei sa o atingi

Anvelopele au mai multe dimensiuni posibile. Este important sa acorzi atentie specificatiilor tehnice pe care le descoperi in cartea masinii sau in informatiile despre modelul pe care il detii. De asemenea, trebuie sa tii cont de viteza pe care vrei sau poti sa o atingi cu ajutorul masinii tale si sa optezi pentru anvelopele care se potrivesc acestui detaliu.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

șoferi
Siguranţă rutieră

Doar 3 șoferi români din 10 respectă limita de viteză în oraș

Doar 3 șoferi români din 10 respectă, de obicei, limita de viteză...

siguranța rutieră
Siguranţă rutieră

România are nevoie de măsuri urgente pentru a îmbunătăți siguranța rutieră

Accidentele grave înseamnă nu doar bunuri avariate, ci vieți pierdute, familii destrămate...

giurgiu
Siguranţă rutieră

Lucrări de reparaţii pe Podul Prieteniei. Trafic restricţionat între PTF Giurgiu şi Ruse

În perioada 28-31 august 2023 vor fi demarate lucrări de reparaţii pe...

siguranţă rutieră
Siguranţă rutieră

Cătălin Drulă, fost ministru al Transporturilor, propune măsuri urgente pentru siguranţă rutieră

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, fost ministru al Transporturilor, i-a propus premierului Marcel...