Advertisement
vehiculele electrice
Home Administrare flote 4 sfaturi pentru a conduce vehiculele electrice pe timp de iarnă

4 sfaturi pentru a conduce vehiculele electrice pe timp de iarnă

Temperaturile mai scăzute afectează vehiculele electrice, dar, ținând cont de recomandările specialiștilor în domeniu, pot fi asigurate și pe timpul iernii autonomia maximă, eficiența mașinii și, mai important, siguranța rutieră. Ronald van Slooten, managerul programului eMobility în cadrul companiei de leasing operațional Athlon, deținută de BMW, oferă cîteva sfaturi șoferilor care conduc vehiculele electrice.

1. Precondiționarea

Precondiționarea este una dintre caracteristicile cele mai subestimate ale mașinilor electrice. Preîncălzirea (sau prerăcirea vara) va maximiza autonomia de rulare a mașinii, deoarece bateria este deja la temperatura de funcționare.

În plus, nu va trebui să reglați la maxim aerul condiționat așa cum ați face atunci când intrați în mașina rece, deoarece interiorul se încălzește treptat în timpul preîncălzirii. Un alt avantaj al preîncălzirii este că nu mai trebuie să dezghețați parbrizul! În mod ideal, mașina este conectată în timp ce precondiționați, astfel încât să nu vă descărcați bateria. Pentru a activa precondiționarea, utilizați pur și simplu funcționalitatea de pe tabloul de bord sau aplicația aferentă mașinii.

2. Presiunea anvelopelor

Una dintre cele mai neglijate moduri de a crește autonomia vehiculului electric în timpul iernii este să vă asigurați că presiunea în anvelope este corectă. Când temperatura exterioară scade, anvelopele pot pierde până la 10% din presiune. Anvelopele care nu au suficientă presiune creează mai multă frecare pe drum, ceea ce are un efect direct asupra capacității bateriei și va reduce eficiența mașinii. Asigurați-vă că verificați frecvent presiunea în anvelope în timpul iernii, este o modalitate ușoară de a ajuta la maximizarea autonomiei vehiculului electric.

3. Conduceți mai lent!

În timpul lunilor de iarnă, mersul puțin mai lent poate ajuta la compensarea intervalului de autonomie care se pierde din cauza temperaturilor reci de afară. De asemenea, accelerați ușor atunci când este posibil. Este de știut că bateriile reci nu vor ”înghiți” la fel de multă energie precum cele încălzite, așa că planificați-vă timpi mai lungi de încărcare.

4. Utilizați modul ECO

Ultimul nostru sfat: dacă vehiculele electrice au un mod ECO, folosiți-l! Utilizarea modului ECO reduce, în general, cantitatea de energie furnizată motorului de antrenare și alte funcții consumatoare de energie. Prin reducerea puterii motorului, mașina va accelera mai lent, dar vă ajută și să reduceți patinarea roților, ceea ce înseamnă că veți fi mai în siguranță atunci când conduceți pe drumurile înghețate de iarnă.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Podul din zona localităţii Podul Dâmboviţei, unic în România, ar putea fi deschis în noiembrie

Cum poate conectivitatea să facă traficul urban mai sigur și mai eficient. Bosch prezintă rezultatele proiectului LUKAS

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

FLOTE AUTO
Administrare flote

10 ani de FLOTE AUTO. Număr aniversar în luna noiembrie 2023

Luna noiembrie 2023 a marcat aniversarea a 10 ani de la apariţia...

Flote Auto
Administrare flote

A apărut revista FLOTE AUTO, octombrie 2023

A apărut numărul 94 al revistei FLOTE AUTO, octombrie 2023, cu un...

Flote Auto
Administrare flote

A apărut revista FLOTE AUTO, luna septembrie 2023

A apărut numărul 93 al revistei FLOTE AUTO, septembrie 2023, cu un...

Întreținerea vehiculelor electrice.
Administrare flote

Întreținerea vehiculelor electrice. Costuri reduse, dar și noi provocări

La prima vedere, întreținerea vehiculelor electrice este mai ieftină decât cea a...