Advertisement

Codul Muncii
Home Miscellanea Business 4 din 5 directori generali se aşteaptă ca munca de la distanţă să continue pe termen lung

4 din 5 directori generali se aşteaptă ca munca de la distanţă să continue pe termen lung

Patru din cinci directori generali se aşteaptă ca munca de la distanţă în companiile lor să continue pe termen lung, după ce au constat că temerile privind scăderea productivităţii în perioada de lockdown s-au dovedit nefondate, se arată în raportul CEO Panel Survey realizat de PwC la nivel global, în perioada iunie-iulie 2020.

Un sondaj anterior PwC, CFO Pulse, din luna aprilie arăta că aproape jumătate dintre directorii financiari se aşteptau la scăderea productivităţii din cauza lipsei capacităţilor de lucru la distanţă. Două luni mai târziu, acest procent a coborât la 26%.

Ionut Simion”Directorii generali consideră că au trecut un test critic în ultimele luni şi acum sunt pregătiţi să valorifice tendinţele durabile aduse de COVID-19. Noua normalitate a pus la încercare capacitatea companiilor de a-şi desfăşura activităţile fără ca angajaţii să călătorească, fără întâlniri în persoană şi alte modalităţi de lucru ce păreau indispensabile şi le-a impus să se adapteze pentru a avea o productivitate comparabilă sau mai mare. Cultura organizaţională, specificul afacerii şi investiţiile în tehnologie au jucat şi vor juca un rol foarte important în acest proces, unele activităţi devenind chiar mai eficiente. Pe viitor ne aşteptăm ca multe companii să îmbine munca de de la distanţă cu cea de la birou”, a declarat Ionuţ Simion, Country Managing Partner PwC România.

Două teme cheie au rezultat din răspunsurile date de directorii generali atunci când au fost întrebaţi despre priorităţile lor. Prima temă este intenţia de a adopta mai mult digitalizarea în cadrul companiilor, fie prin automatizarea operaţiunilor principale, fie adăugând produse şi servicii digitale. Cea de-a doua temă cheie vizează dezvoltarea unei forţe de muncă mai flexibilă şi mai implicată prin creşterea ponderii lucrătorilor la distanţă şi a celor contingenţi, precum şi prin programe de îmbunătăţire a siguranţei şi sănătăţii.

În aceste condiţii, tendinţele generate de pandemia COVID-19 care vor continua sunt automatizarea, menţionată de 76% dintre directorii generali, spaţiile de birouri cu puţini angajaţi (61%), securizarea lanţurilor de aprovizionare (58%), contractele temporare (54%) şi siguranţa publică (50%).

Mai mult pesimism privind evoluţia economiei globale

În ceea ce priveşte direcţia economiei globale în următoarele 12 luni, directorii generali sunt mult mai pesimişti acum decât erau la sfârşitul anului 2019, doar 30% spunând că avansul economic se va îmbunătăţi în anul următor. Și cu un motiv întemeiat: Banca Mondială prognozează că economia globală va scădea cu 5,2% în 2020, reprezentând cea mai profundă recesiune de la cel de-al Doilea Război Mondial.

Ca urmare, liderii de organizaţii se confruntă, de asemenea, cu incertitudini cu privire la propriile operaţiuni, doar 15% indicând că sunt foarte încrezători în perspectivele de venituri ale organizaţiei lor.

CEO Panel Survey este o extensie a sondajului anual global CEO Survey al PwC, fiind realizat în rândul a 699 directorii generali, dintre care 16% conduc organizaţii cu venituri de 1 miliard USD sau mai mult, 32% companii venituri între 101 milioane USD şi 999 milioane USD şi 40% cu venituri de până la 100 milioane USD.

 

CITEȘTE ȘI:

Cod portocaliu de furtuni în vestul ţării. Când este valabil

Lista județelor cu restricţii orare pentru terase și cluburi, extinsă de CNSU

Noi licitaţii pentru drumul de mare viteză care va traversa Moldova, de la nord la sud

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Afacerile din transporturi
BusinessTransporturi

Afacerile din transporturi au scăzut cu 7% în primele 4 luni din 2024

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a...

afacerile
Business

Afacerile din comerțul cu autovehicule în creștere cu 5,5% în primele 4 luni

Afacerile din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor...

Volkswagen
BusinessIndustrie auto

Volkswagen redirecționează o treime din investițiile în mașini electrice către modelele diesel și pe benzină

Confruntați cu realitatea unei piețe electrice aflate în dificultate, producătorii își reajustează...

China
Business

Europenizarea mașinilor electrice din China

Creșterea taxelor vamale aplicate vehiculelor electrice din China ar putea redefini peisajul...