Advertisement

restricţii orare
Home Administrare flote Juridic Lista județelor cu restricţii orare pentru terase și cluburi, extinsă de CNSU

Lista județelor cu restricţii orare pentru terase și cluburi, extinsă de CNSU

Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a extins lista judeţelor unde sunt instituite restricţii orare de funcţionare pentru terase, cluburi, baruri sau săli de jocuri de noroc. Totodată, a fost actualizată și lista statelor cu risc epidemiologic ridicat, iar persoanele sosite în România din şase regiuni ale Spaniei vor intra în carantină.

”Programul de lucru cu publicul al operatorilor economici care desfășoară activități în spații special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, cum sunt terasele, cluburile, barurile și alte asemenea, de la nivelul județelor Argeș, Brașov, Brăila, Bihor, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Ilfov, Prahova, Galați, Gorj, Ilfov, Prahova, Galați, Vaslui, Vrancea și Municipiul București, nu poate începe înainte de orele 06.00 și nu poate depăși orele 24.00, ultima comandă putând fi preluată cel târziu la orele 23.00”, se arată în Hotărârea nr. 42/17.08.2020 a CNSU.

Totodată, un alt articol prevede că măsurile se aplică până la data de 31.08.2020 orele 24.00 și pot fi prelungite prin Hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Pe de altă parte a fost aprobată lista actualizată a statelor cu risc epidemiologic ridicat, pentru care se aplică măsura carantinei în cazul cetăţenilor care sosesc în România din aceste state (https://www.cnscbt.ro/index.php/liste-zone-afectate-covid-19).Pentru acest țări, zborurilor spre și dinspre România, efectuate de operatorii economici din aviație, sunt suspendate.

În plus, a fost instituită măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România din 6 regiuni ale Regatului Spaniei, fără a fi suspendate zborurile spre şi dinspre România.

Astfel, potrivit Hotărârii nr 42 a CNSU, pentru Regatul Spaniei măsura carantinării se aplică doar pentru regiunile în care rata cumulată de incidenţă a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori este mai mare decât cea înregistrată în România:
a) Regiunea Aragon;
b) Regiunea Cataluna;
c) Regiunea Comunidad de Madrid;
d) Insulele Baleare;
e) Ţara Bascilor;
f) Regiunea Navarra.

 

CITEȘTE ȘI:

Noi licitaţii pentru drumul de mare viteză care va traversa Moldova, de la nord la sud

Flotă de 40 de utilitare pentru Rezervele de Stat. Cine le furnizează

Noi măsuri de fluidizare a traficului de mărfuri prin birourile vamale

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

2035
Flotă verdeJuridic

Comisia Europeană menține 2035 ca termen limită pentru interzicerea vânzărilor de mașini termice noi

După realegerea sa în funcția de președinte al Comisiei Europene, Ursula von...

antidrog
JuridicSiguranţă rutieră

Guvernul modifică Ordonanţa de urgenţă privind siguranţa rutieră. Testele antidrog și returnarea permiselor

În ședința de joi, Guvernul va modifica Ordonanţa de urgenţă privind siguranţa...

PPE
Juridic

PPE intenționează să revizuiască interdicția privind vânzările de vehicule termice din 2035

Cel mai mare și mai vechi grup parlamentar din Parlamentul European, Partidul...